Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Jysk ser de første tegn på tilbagegang efter rekordår

Foto: PRFriday den 25 November 2022 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Indtil videre har Jysk nærmest fejet gulv med tidens udfordringer, men nu begynder de alligevel at snige sig ind på den store boligkæde.

Topchefen for Jysk, Jan Bøgh, er imponeret over, at boligkæden slipper afsted med endnu et rekordregnskab, når nu udfordringerne har stået i kø.

Som det tidligere har været fremme, så stiger omsætningen med 11 procent til 36,2 milliarder kroner, men nu har Jysk også offentliggjort resten af tallene for regnskabsåret 2021/22.

Driftsresultatet (EBIT) rammer højeste niveau nogensinde med 4,56 milliarder kroner.

- Det har været endnu et meget udfordrende år, men alle i Jysk kan være meget stolte af vores resultater, siger Jan Bøgh i en pressemeddelelse.

- Uanset om det er i butikkerne, på distributionscentrene eller på kontorerne, så har alle kolleger bidraget til vores fortsatte succces siger topchefen.

Væksten stopper

Året har budt på flere store udfordringer, men indtil videre har hverken krigen i Ukraine, inflation eller energipriser fået Jysk ned med nakken.

Men nu begynder boligkæden at se de første tegn på tilbagegang, så Jan Bøgh sætter ikke næsen op efter yderligere vækst i det næste årsregnskab

- Kundernes købekraft er under pres, og de foretager ikke længere forward buying, som de har gjort de seneste par år, fordi de er nødt til at prioritere mere, hvad de bruger deres penge på i de kommende måneder, siger han.

- Derfor forventer jeg at se en nedgang i vores salg, som kommer til at påvirke vores resultater for finansåret 2022/23.

Holder fast i strategien

Udsigten til magre tider får ikke Jysk til at bremse ekspansionen, selvom topchefen på et tidspunkt var lidt i tvivl.

- Med alt det, der sker i verden i dag, overvejede jeg et kort øjeblik, om vi skulle udskyde vores planer. Men det er ikke i JYSKs eller vores grundlæggers ånd, siger Jan Bøgh.

- Bliver det svært? Ja, men jeg tror på, at vores gode tilbud indenfor skandinavisk boligindretning igen vil sikre vores succesfulde ekspansion til Tyrkiet, som det har været tilfældet i så mange andre lande, siger han

Jysk har over 3.200 butikker og webshops i 48 lande. I det netop overståede regnskabsår åbnede 135 nye butikker.

LÆS OGSÅ: Salget i Jysk vokser hurtigt midt i en krisetid

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD