Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Jernbaner er med i Biltemas strategi for bæredygtighed

Thursday den 10 June 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Biltema præsenterer en samlet strategi for bæredygtighed, som blandt andet indeholder nye mærker og togtransport.

En samlet strategi for bæredygtighed bliver nu lagt frem i varehuskæden Biltema, som er nået op på at have 13 danske varehuse.

Blandt nyhederne er symboler på alle varerne, så kunderne kan få et overblik over, om der er tænkt på bæredygtighed og miljø i produktionen.

- Ofte ses bæredygtige tiltag som noget, der koster penge og skal prioriteres på bekostning af overskud, men i vores optik gavner det alle parter, siger Adelina Voci. Hun er viceadministrerende direktør i Biltema Sverige.

- Når vi gør os umage, kan vi finde gode bæredygtige og rentable løsninger, som også er med til at sikre, at vores kunder har lyst til at handle hos os om ti år, siger hun.

Strategien indeholder desuden en række krav til leverandørerne om sociale rettigheder, minimumslønninger og sikkerhedsstandarder.

- Vi har indflydelse nok til, at vi kan gøre en forskel, og hvis en leverandør ikke kan påvirkes, så vælger vi en anden, siger Adelina Voci.

Transport med jernbane

Normalt foregår en stor del af varetransporten med lastvogne, men i Biltema begyndte man at bruge tog på det norske marked i 2017.

- Vi leverer nu med tog til halvdelen af alle varehuse i Norge. Hver uge bliver varer, der normalt fylder 80 lastvognstræk, i stedet fragtet med tog, og CO2 besparelsen er beregnet til lige i underkanten af 90 procent, siger Adelina Voci.

I Danmark har det tidligere været på tale sætte gang i et jernbaneprojekt.

- Vi skal så vidt muligt væk fra at bruge lastbiltransport, fordi det forurener så meget, sagde Jacob Møller, der er direktør i Biltema Danmark, tilbage i 2019.

- Derfor undersøger vi lige nu mulighederne for at få vores eget Biltema-tog, der kan transportere varer til Danmark fra Sverige. Som en af de største i Norden har vi et stort ansvar for miljøet, og det skal vi tænke med, i alt vi gør, fortsatte han.


Læs mere om strategien for bæredygtighed i Biltema HER


LÆS OGSÅ: Stor detailkæde opfører nye varehuse flere steder i landetFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD