Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Ikea begynder opførelsen af specielt varehus i København

Fredag den 21 maj 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Efter seks års tilløb begynder Ikea opførelsen af et varehus i København, som bliver en nytænkning af det velkendte koncept.

I 2015 luftede Ikea planer om at åbne et københavnsk varehus ved Dybbølsbro Station. Det skulle stå færdigt i 2018, lød planen dengang.

Siden blev projektet ramt af flere års forsinkelse, men nu er der endelig nyt i sagen: Ifølge en pressemeddelelse fra Ikea har Borgerrepræsentationen i København godkendt byggeriet, så opførelsen af det længe ventede varehus snart kan gå i gang.

Det nye varehus kommer til at være mindre end sædvanligt, fortæller ekspansionschef i Ikea, Anders Lyhne Nordtorp.

- Det nye city varehus redefinerer Ikea-konceptet ved at være tilpasset byen, og måden københavnerne lever i og bruger byen på, siger han og fortsætter:

- Det kommer blandt andet til udtryk ved, at varehuset i høj grad bliver et sted, hvor kunderne henter inspiration, mens møbler bestilles og leveres, så vi skaber en god oplevelse for mange af de kunder, der kommer på gåben eller cykel, siger han.

Varehuset får tre etager, der bliver opdelt i kategorierne soveværelse, stue og køkken, mens kunderne også kan få hjælp til at reparere og istandsætte møbler i et såkaldt Circularity Lab.

Byggeriet skulle stå færdigt i 2023.

Ikke kun til gavn for kunderne

Københavns Kommune har haft en række krav til opførelsen af det nye varehus, hvor en fjerdedel af facaden kommer til at være dækket af grøn beplantning, mens der også bliver anlagt en grøn taghave.

- Med et varehus der ligger så centralt, er det vigtigt for os, at det bliver en naturlig del af bymiljøet. Det kan vi sikre os ved også at skabe plads til dem, der måske ikke skal handle hos os, siger Anders Lyhne Nordtorp.

Taghaven spiller en vigtig rolle i planlægningen af det nye varehus, fordi arealerne skal være med til at binde bydelen sammen fra Bernstorffsgade og Otto Busses Vej.

- Vi vil gerne skabe liv i et område, der ellers ikke bliver brugt som opholdssted. Derfor kan vi med den grønne taghave bidrage til et bæredygtigt by- og lokalmiljø, der er til glæde for københavnerne, siger Anders Lyhne Nordtorp.

I alt bliver 250 træer og buske plantet på varehusgrunden.

LÆS OGSÅ: Et år som ingen andre endte godt for Ikea DanmarkFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD