Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Et år som ingen andre endte godt for Ikea Danmark

Foto: detailfolk.dkFredag den 13 november 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Direktøren for Ikea Danmark kan nu gøre status efter et usædvanligt år, og der er tale om flotte resultater.

Seks uger med frivilligt lukkede varehuse i foråret var ikke nok til at spolere hele årsregnskabet for Ikea Danmark.

Det højst usædvanlige år, som har været præget af coronakrisen, endte med at give en samlet omsætning på 4,8 milliarder kroner og et resultat efter skat på 349 millioner - hvilket faktisk er en tand bedre end i 2019.

- Der skal lyde en enorm stor tak til alle vores medarbejdere, siger Johan Laurell. Han er Country Retail Manager i Ikea Danmark.

- De gjorde det muligt for os at omstille kommunikation, løsninger og services lynhurtigt, så vi kunne opfylde kundernes ændrede behov for indretningsløsninger og handleadgang. Det kan vi godt være stolte af. Nu kan vi fremvise et flot resultat, der sikrer, at vi fortsat er en sund forretning, siger Johan Laurell.

Ikea har under krisen i det forgangne år hverken afskediget medarbejdere eller gjort brug af statens økonomiske hjælpepakker.

Satser på bæredygtighed

Gennem 2020 har Ikea arbejdet på at blive mere bæredygtige, og det langsigtede mål er at blive en klimapositic virksomhed i 2030.

- I det seneste forretningsår introducerede vi fx Plantebollen, som er den plantebaserede pendant til den ikoniske kødbolle, vi udfasede engangsplastik, indførte en grøn varemærkning til de mest bæredygtige produkter, introducerede IKEA Better Living App – og ikke mindst gjorde vi hjemmelevering i elbiler tilgængelig for vores kunder i Københavnsområdet, siger direktøren.

Det arbejde fortsætter, lyder meldingen fra Johan Laurell.

- Vi glæder os meget til at introducere nye, grønne tiltag for de mange danskere i 2021. Vi mener, at vi i kraft af vores størrelse og udbredelse har et stort ansvar for at gå forrest i kampen mod klimaforandringerne, og frem mod 2030 vil det være vores vigtigste prioritering af rykke forretningen i en grønnere retning, siger han.

LÆS OGSÅ: Ikea går videre med nyt genbrugskonceptFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD