Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Jensens Bøfhus: Lokumsaftale er skyld i stor fyringsrunde

Foto: detailfolk.dkWednesday den 15 April 2020 kl. 11:39 af: Kristian Holgersen

Hver tredje medarbejder i Jensens Bøfhus bliver afskediget. Topchef raser over “lokumsaftale” mellem regeringen og fagbevægelsen.

Jensens Bøfhus har set sig nødsaget til at fyre 250 medarbejdere ud af en samlet stab på rundt regnet 700.

Ifølge en pressemeddelelse fra Jensens Bøfhus har det ikke været muligt at bruge regeringens ordning for lønkompensation, fordi virksomheden lige nu står midt i en faglig konflikt med fagforeningen 3F.

- Det er sørgeligt at gennemføre unødvendige fyringer alene på grund af fagbevægelsens og regeringens lokumsaftale, siger Anders Nikolaisen i pressemeddelelsen. Han er administrerende direktør i Jensens Bøfhus.

- Vi pålægger det fulde ansvar for afskedigelserne på regeringen og overvejer at rejse sag mod staten for forskelsbehandling og erstatning for vort og vores medarbejderes tab, fortsætter han.

Erhvervsminister Peter Hummelgaard (S) bekræfter over for både Fagbladet 3F og BT, at Jensens Bøfhus ikke kan gøre brug af ordningen for lønkompensation, når det gælder stillinger omfattet af konflikt.

Længere konflikt

Forhandlingerne om en ny overenskomst for medarbejderne i Jensens Bøfhus har været undervejs gennem længere tid. Men parterne står stejlt over for hinanden.

Jensens Bøfhus vil gerne have en aftale ligesom rivalen Restaurant Flammen, hvor medarbejderne ikke falder ind under overenskomsten for tjenere. Det ville give mulighed for at justere lønningerne for de kommende medarbejdere, har Anders Nikolaisen tidligere forklaret.

Hos 3F kalder Tine Møller Madsen - gruppeformand for Privat, Service, Hotel og Restauration - situationen for trist.

- Vi har opfordret ledelsen i Jensens Bøfhus til at udskyde deres lockout i to måneder, så både virksomheden og medarbejderne kunne komme mere trygt gennem corona-krisen, siger hun til Fagbladet 3F.

- Men ledelsen valgte at gå i konflikt mod medarbejderne ved at lockoute medarbejderne 23. marts. Det hele handler om, at de vil sætte tjenerne 20 kroner ned i timen, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Faglig strid: Jensens Bøfhus varsler lockoutFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD