Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Irma-topchef: "Led, som du selv vil ledes"

Foto: detailfolk.dkIrma-topchef:
Foto: Irma

Jesper Uggerhøjs gode råd om ledelse

1. Kommuniker direkte og åbent.

2. Lad være med at vente. Når man først har besluttet sig for noget, skal man udføre det med det samme.

3. Når mulighederne opstår, så grib dem.

4. Giv noget af dig selv. Jeg tror, at man kommer længst som leder ved at fortælle, hvordan man selv har det. Medarbejderne kan godt forstå, at der er noget, du synes er godt, og noget du synes er mindre godt. At give noget af sig selv handler også om at vise, at man tror på projektet. Jeg tror på, at man går ”all in”.
 

Thursday den 16 January 2014 kl. 09:01 af: Freja Thorbech

God ledelse bør tage udgangspunkt i, hvordan man selv vil ledes, mener kædedirektør i Irma Jesper Uggerhøj.

- I bund og grund handler det om, hvordan du selv har lyst til at blive ledet. Hvis du kan omsætte det til også at gøre det, så er man kommet rigtig langt, siger kædedirektør i Irma, Jesper Uggerhøj.

Detailfolk.dk har mødt ham til en snak om ledelse.

LÆS OGSÅ: Irma-topchefens vej til det første købmandsjob

- God ledelse er først og fremmest at være der for medarbejderne og bruge tid sammen med dem. At tale med dem, forstå deres problemstillinger og prøve at sætte nogle rammer for, at de kan lykkes med deres arbejde, siger Jesper Uggerhøj.

Han forklarer det med et billede, der er meget aktuelt i denne kolde vintertid.

- Man kan sige, at det er mig, der fjerner sneen fra stien, så medarbejderne kan gå på den. Hvis jeg kan lykkes med at bane vejen, så synes jeg, at det er god ledelse, siger han.

Derudover fremhæver han også åbenhed og ærlig som vigtige egenskaber for en god leder.

- Det er god ledelse at fortælle, hvad man mener åbent og ærligt – også selvom det er de trælse beskeder. Det kan ikke være positivt det hele. Det er en arbejdsplads. Selvfølgelig er der nogle ting, man ikke er enig i, men det er bedst at kommunikere dem åbent, direkte og ærligt. Det oplever jeg, at folk sætter pris på. Sådan vil jeg også gerne selv have det. Jeg har også en chef, det har alle, siger han og vender igen tilbage til udgangspunktet om at lede med udgangspunkt i egne præferencer.

Fra produktions- til detailledelse

Jesper Uggerhøj kom til Irma for halvandet år siden. Og posten som topchef i supermarkedskæden er hans første i detailbranchen. Ellers har han hovedsagligt været leder i række forskellige produktionsvirksomheder. Og han mener, at der er stor forskel på ledelsesdisciplinen i de to brancher.

- I produktionsvirksomheder er du tæt på dine medarbejdere på daglig basis. I Irma er der nogle medarbejdere, som jeg kun møder et par gange om året. Den nære ledelse er klart sværere og en større udfordring her, forklarer Jesper Uggerhøj.

I Irma forsøger han at sikre nærheden til butikkerne ved at aflægge dem to årlige besøg. Noget der kan være en udfordring i sig selv med 83 butikker. Derudover samler han butikscheferne tre-fire gange om året, mens han også forsøger at være så synlig som overhovedet muligt i nyhedsbreve og medarbejderblade.

En anden forskel på produktions- og detailbranchen, som topchefen fremhæver, er kundekontakten.

- Når du er en detailkæde, er der kontant afregning med kunden hver eneste dag, mens du som produktionsvirksomhed blot sælger til en detailkædes lager. Det er motiverende, at du har den direkte kontakt til forbrugerne – på godt og ondt. Hvis du ikke har noget, som de kan lide, kan de bare gå ind ved siden af, der ligger jo detailbutikker på hvert eneste gadehjørne efterhånden, siger han.

(Artiklen fortsætter på næste side)


Forrige side 1 2 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD