Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

HK Handel kalder ny aftale om arbejdsfordeling for unødvendig

Foto: Foto: Christoffer Regild / FolketingetTorsdag den 3 december 2020 kl. 06:00 af: Redaktionen

En aftale om arbejdsfordeling, som skal modvirke afskedigelser under coronakrisen, falder ikke i god jord hos HK Handel.

Regeringen har forlænget ordningen med arbejdsfordeling efter at være nået til enighed med Fagbevægelsens Hovedorganisation og arbejdsgiverne.

Tidligere på året vedtog regeringen en ordning om arbejdsfordeling, fordi mange virksomheder ikke kunne beskæftige medarbejderne i fuldt omfang. Ordningen har som mål at undgå afskedigelser ved at skære i arbejdstid og løn for i stedet at lade medarbejderne deles om opgaverne.

Men den slags løsninger er overflødige på handelsområdet, lyder kritikken fra HK Handel, hvor kun 15 medlemmer har været omfattet af arbejdsfordeling indtil videre.

- Det er vigtigt, at de restriktioner og regler, der bliver indført som følge af coronakrisen, står mål med de forskellige udfordringer, vi har, siger formand i HK Handen, Per Tønnesen.

- I det her tilfælde er det helt unødvendigt, at regeringen sammen med FH og arbejdsgiverne forlænger aftalen om arbejdsfordeling på HK Handels område, fortsætter han.

Per Tønnesen anerkender, at arbejdsfordeling kan være fornuftig på eksempelvis CO-Industris område, hvor det kan medvirke til at redde arbejdspladser. Men det danske arbejdsmarked er betydeligt mere nuanceret, og derfor kan man ikke alene tage hensyn til de industriansatte, lyder det fra formanden.

Medarbejdere kan modtage supplerende dagpenge ved siden af deres reducerede løn. Den forlængede aftale gælder i hele 2021.

LÆS OGSÅ: HK Handel finder mange tilfælde af sexchikane og sexismeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD