Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Google anmeldt til Datatilsynet

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 8 marts 2017 kl. 06:10 af: Lise Møller Schilder

Forbrugerrådet Tænk er ikke imod målrettet markedsføring, men Google gemmer indsamlet data alt for længe, mener formanden.

Det giver en lang række fordele for Google, at den globale koncern kan følge personer med en androidtelefon eller en smartphone og en Google-konto. Det betyder nemlig, at Google kan tilbyde oplysningerne om, hvor folk er i kombination med andre oplysninger, som eksempelvis kan bruges til målrettet markedsføring i forbindelse med en virksomheds cross channel strategi. 

Problemet er dog, at Google gemmer en lang række indsamlede oplysninger i ubegrænset tid. Og det er urimeligt mener Forbrugerrådet Tænk, der derfor har anmeldt Google til Datatilsynet.

Risiko for misbrug af oplysninger

- Hvilke ord man søger på, og hvor man opholder sig, er meget personlige oplysninger, som det ikke er i orden, at Google gemmer tidsubegrænset. Udover det åbenlyst ubehagelige i, at ens gøren og laden i mindste detaljer bliver registreret og gemt i årevis, er der en risiko for, at oplysninger om fx hvornår man er hjemme, hvornår man er på arbejde, hvornår man henter børn og hvem man besøger, kan misbruges af uvedkommende, der tiltvinger sig adgang til ens Google-konto, siger Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk.

Hun understreger, at Forbrugerrådet Tænk ikke er modstander af hverken dataindsamling eller målrettet markedsføring, sålænge forbrugeren selv kan vælge til og fra.  

- Google indsamler og gemmer efter vores vurdering oplysningerne meget længere end nødvendigt i forhold til at det handler om, at de kan levere service og målrette annoncer mod deres kunder, og vi ser derfor frem til at få Datatilsynets vurdering af sagen, siger Anja Philip.

LÆS OGSÅ: Matas har vildledt forbrugerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD