Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Forbrugerombudsmanden politianmelder 7-Eleven

Foto: 7-ElevenThursday den 3 November 2016 kl. 10:10 af: Lise Møller Schilder

Det er ulovligt at reklamere for tobak. Derfor er 7-Eleven blevet meldt til politiet. 7-Eleven mener ikke, at kæden har gjort noget galt.

En strid om reklamering er nu endt med en politianmeldelse. Det er Forbrugerombudsmanden, som mener, at 7-Eleven har reklameret for tobak. Derfor politianmelder Forbrugerombudsmanden nu både 7-Eleven og House of Prince. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Butikskæden 7-Eleven og tobaksproducenten House of Prince har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse reklameret ulovligt for cigaretter i 139 7-Eleven butikker. Forbrugerombudsmanden politianmelder derfor de to selskaber, skriver Forbrugerombudsmanden. 

Uenighed om reklamering

I perioden fra 2012 til marts 2016 har 7-Eleven ifølge Forbrugerombudsmandens vurdering reklameret for tobak i 139 7-Eleven-butikker, da de cigaretbokse, som var placeret bag kasserne i butikkerne var iscenesat på en særlig måde, der gjorde dem mere attraktive.

- Forbrugerombudsmanden har vurderet, at cigaretboksenes størrelse og udformning, herunder lys, grafik og farvesammensætning, samlet set betød, at der var tale om reklame i strid med tobaksreklameloven, skriver Forbrugerombudsmanden.

Hverken 7-Eleven eller House of Prince er ikke enige i, at de har overtrådt loven. De har dog alligevel, efter dialog med Forbrugerombudsmanden, valgt at ændre cigaretboksenes layout. Det ændrer dog ikke på, at virksomhederne bliver politianmeldt.

Flere anmeldelser 

Forbrugernes beskyttere ser ud til at have en travl dag i dag. Udover, at 7-Eleven er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, så har Forbrugerrådet Tænk anmeldt et af Dansk Supermarkeds produkter til Fødevarestyrelsen.

Produktet sælges under Dansk Supermarkeds eget mærke Budget og er en såkaldt rødvinssovs. Problemet er dog, at der ikke er rødvin i sovsen. 

- Vi mener, det er vildledende, at producenterne kalder en sovs for rødvinssovs, hvis den ikke indeholder rødvin. Producenterne må tone rent flag og kalde det for ”sovs med rødvinssmag” eller noget lignende, hvis deres sovs kun indeholder aroma, siger Anja Philip, der er formand i Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse:

- I denne her sag, kan forbrugerne med god ret føle sig taget ved næsen, ligesom de producenter, der faktisk tilsætter rødvin til deres rødvinssovs må føle, at de er udsat for uretfærdig konkurrence, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: Forbrugerombudsmand: Normal vildleder forbrugerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD