Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Matas har vildledt forbrugerne

Foto: detailfolk.dkWednesday den 21 December 2016 kl. 10:37 af: Lise Møller Schilder

Forbrugerombudsmanden vurderer, at Matas vildledte forbrugerne i et forsøg på at få besparelser til at se større ud, end de var.

Markedsføringen af to varer, som blev solgt i Matas' webshop, var vildledende. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

- Matas nedsatte løbende prisen på to restvarer i deres webshop, men angav fortsat besparelsen i forhold til den oprindelige førpris. Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet over for Matas, at når varer nedsættes trinvis, må kun den sidst gældende førpris bruges som sammenligningsgrundlag for besparelsesudsagn, skriver Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelsen. 

Trinvis nedsættelse afgørende

De to varer, som sagen drejer sig om, er en pullover og en BH. De blev markedsført med prisnedsættelser under kategorien ”restmarked” i kædens webshop. Først blev priserne sat ned og annonceret på en måde, så der stod ”Spar 25 %". Siden blev de sat ned, hvor der så stod, at man kunne spare 40 procent, men det var i forhold til den oprindelige pris og ikke den tidligere pris.

- Prissammenligning med sparudsagn kan være helt i orden, men det er vigtigt, at sammenligningen er relevant og retvisende. Hvad varerne oprindelig har kostet er irrelevant, når prisen er nedsat ad flere omgange. Det er den sidst gældende pris, der er interessant, når forbrugerne skal bedømme, om der er tale om et godt tilbud, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Matas har tidligere anklaget konkurrenten Normal for at vildlede forbrugerne i deres markedsføring. En anklage Forbrugerombudsmanden tog op, og som endte med, at Normal både skulle ændre slogan og markedsføring.

LÆS OGSÅ: Forbrugerombudsmand: Normal vildleder forbrugerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD