Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Ekspert: Matas har undervurderet konkurrent

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 10 november 2016 kl. 10:45 - Kilde: Børsen

Konkurrencen på markedet for cremer og shampoo er blevet hårdere. Men det har Matas ikke taget nok højde for, siger ekspert til Børsen.

Som Detailfolk skrev i går, har Matas fremlagt et regnskab for 2. kvartal med knapt så opløftende tal. Kæden har noteret sig en faldende omsætning og har i samme ombæring nedjusteret forventningerne til det samlede årsregnskab.

Nu peger en ekspert på, at Matas ikke har været gode nok til at tilpasse sig den hårde konkurrence på markedet for skønhedsprodukter og kropspleje.

- De har undervurderet effekten af Normal og de konkurrent-reaktioner, der ville komme fra supermarkederne, som også føler sig trykket på maven af Normals hurtige udrulning, siger Frans Høyer til Børsen. Han er aktieanalytiker hos Jyske Markets.

Forholdet til Normal

Normal åbnede sin første butik i 2013 og har siden spredt sig til mere end 60 steder i hele landet. På hylderne kan kunderne købe typiske Matas-varer som blandt andet tandpasta, shampoo og cremer.

Tidligere i år gik Matas til Forbrugerombudsmanden og klagede over Normals markedsføring af priser, som de beskyldte for at være vildledende. Sagen førte til, at Normal ikke længere må bruge vendingen ”fast lav underpris” i deres markedsføring. Det kunne Detailfolk berette om i oktober.

Faldende kurs

Regnskabet fra Matas fik desuden selskabets aktiekurs til at falde med over 10 pct.

- Hvis man i en periode har ladet tvivlen komme selskabet til gode, så får man nu et skud fra boven. De har lavet fejlvurderinger, og nu gør de for lidt, og de gør det for sent. Det reagerer markedet på, siger Frans Høyer til Børsen.

LÆS OGSÅ: Efter skuffende regnskab: Matas må nedjustere

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD