Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Glubske forbrugere på Sjælland kan gøre black friday rødglødende

Foto: detailfolk.dkFriday den 26 November 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Prognoser, målinger og opdateringer fra butikkerne peger i retning af en vild black friday. Sjællænderne kan blive de store indpiskere.

Årets udgave af black friday kan meget vel blive den største af slagsen indtil videre.

En undersøgelse fra Dansk Industri viser, at forbrugerne i gennemsnit regner med at bruge 2.578 kroner på black friday. I forhold til sidste år er det en stigning på hele 35 procent.

Forbrugerne med de mest ambitiøse planer finder vi i Region Sjælland, hvor det gennemsnitlige beløb ligger helt oppe på 3.227 kroner, mens de mest tilbageholdende findes i Region Syddanmark med blot 2.182 kroner.

På grund af vrøvl med de globale forsyningskæder kommer danskerne til at købe flere julegaver under black friday, lyder det fra Dansk Industri, og det er også med til at sætte gang i omsætningen.

- Det er virkelig positivt, at forbrugerne har store forventninger til Black Friday, og at begivenheden er blevet startskuddet på julehandlen. Samtidig er det flot, at handelsvirksomhederne kan være klar på trods af, at de har været ramt af den perfekte storm, hvor de bl.a. har haft store logistiske udfordringer med at få varerne frem, siger Jacob Kjeldsen, branchedirektør i DI Handel.

Fine meldinger fra butikkerne

Hos Dansk Erhverv har man fra starten haft en klar forventning om, at årets black friday på nettet - som mange steder er blevet til en black week-kampagne - ville slå sidste års rekord.

Tilbagemeldinger fra landets netbutikker bekræfter, at rekorden er inden for rækkevidde.

- Langt de fleste butikker forklarer, at de holder niveauet og lidt til i forhold til sidste år. Det er imponerende, for Black Week 2020 var ganske særlig, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

- Jeg forventer, at det vil holde ugen ud, og vi ved også, at en del butikker har ekstra tilbud, som de holder indtil selve Black Friday, så jeg tror på, at vi kan slå sidste års omsætning, siger han.

Tal fra MobilePay peger i samme retning. Både mandag og tirsdag var de samlede betalinger større end i 2020. Hos DanDomain, som hoster tusindvis af netbutikker, lyder meldingen, at niveauet indtil videre er som sidste år. Det skriver Dansk Erhverv.

LÆS OGSÅ: Opsigtsvækkende tal viser svigtende interesse for Black Friday Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD