Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Vilde tal: Så mange pakker fra Kina er uden moms

Foto: detailfolk.dkMonday den 18 March 2019 kl. 09:25 af: Lise Møller Schilder

Ny undersøgelse dokumenterer, hvor mange pakker fra Kina, der betales moms af. Det er foruroligende få.

Dansk Erhverv og FDIH har længe været klar over, at der ankom et meget stort antal pakker til Danmark fra Kina, som der ikke blev betalt moms af.

Hvor stort antallet var, har de dog ikke været helt klar over. Men nu viser en stikprøveundersøgelse bestående af fire kontrolaktioner, at næsten 90 procent af alle pakkerne fra Kina undgår at skulle betale moms. Det oplyser Dansk Erhverv.

Størstedelen af de undersøgte pakker havde en værdi på under 80 kroner, som er grænsen for, hvornår netbutikker og platforme fra 3. lande kan undlade at betale moms.

Snyd med hver fjerde pakke

Oven i dette viste undersøgelsen, at flere havde snydt ved at angive forkert værdi eller angive, at der var tale om en ”gave”, selvom det var til eget forbrug. Det var cirka hver fjerde pakke.

- Vi er glade for, at Skattemyndighederne har fulgt vores opfordring og gennemført en kontrolkampagne, men resultatet bekræfter desværre vores bange anelser, når størstedelen af alle pakker kan slippe igennem uden der betales moms. Det svarer til mange millioner pakker årligt, hvor der ikke bliver betalt moms. Danske virksomheder betaler moms uanset varens værdi og de udkonkurreres på et helt urimeligt grundlag, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en pressemeddelelse.

Kan ikke vente på EU

På kun tre år er antallet af pakker fra Kina til danske forbrugere tredoblet, og sidste år landede der godt 43.000 pakker fra Kina i Danmark. 

- Danmark skal følge Sverige og Norge og fjerne momsbagatelgrænsen nu. Det kan ikke vente til, at EU indfører fælles regler i 2021. Det har vi længe forgæves forsøgt at forklare Skatteministeren. Men nu bliver han og alle andre ansvarligere beslutningstagere nødt til at se realiteterne i øjnene og gøre noget ved problemet. Med mindre de altså ønsker, at de danske butikker skal dreje nøglen om, siger administrerende direktør i FDIH, Niels Ralund, i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dette skal stoppe ulovlig konkurrence fra KinaFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD