Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Dansker sendte modekæde til Kina: Nu lukker alle butikkerne

Foto: detailfolk.dkWednesday den 7 November 2018 kl. 09:31 af: Flere medier

Britisk pendant til H&M lukker masser af butikker. Satsningen i Kina bliver droppet, mens en åreladning er på vej i hjemlandet.

I september 2017 måtte Anders Kristiansen træde tilbage som topchef for den britiske high street-kæde New Look efter næsten fem år.

Med danskeren ved roret indledte New Look en storstilet international satsning og rettede især skytset imod Kina med åbningen af 120 butikker.

De står nu til at lukke, fordi den økonomisk trængte tøjkæde trækker sig ud af det kinesiske marked. I stedet skal der fokuseres den britiske forretning, skriver flere medier - herunder The Guardian og Retail Gazette.

- Efter at have gennemgået aktiviteterne i Kina og den betydelige investering, der kræves for at fortsætte driften, har vi truffet den vanskelige beslutning, siger bestyrelsesformand Alistair McGeorge til The Guardian.

New Look har fortsat butikker i flere forskellige lande. Mange er franchise, mens andre er direkte ejet af selskabet selv. Fremtiden for sidstnævnte er nu også usikker.

Vanskeligheder på hjemmefronten

Allerede under Anders Kristiansen begyndte omsætningen hos New Look at falde. Det var også en af årsagerne til bruddet med danskeren.

Men problemerne ser ud til at fortsætte. I marts godkendte kreditorerne en redningsplan, som ville medføre lukningen af 60 britiske butikker og koste godt 1.000 medarbejdere jobbet.

Nu bliver tallet skruet op til mindst 85 butikker -  og op mod 100 kan være i farezonen. Der vil dog stadig være omkring 500 butikker tilbage i landet, skriver BBC.

- Vilkårene er tydeligvis hårde i detailbranchen, og det forventer vi ikke ændrer sig lige med det samme. Men vi er på rette spor og fortsætter med at skærpe virksomhedens effektivitet, siger Alistair McGeorge til BBC.

Seneste nøgletal viser godt nok en nedgang i salget, men driftsresultatet går en anelse frem.

LÆS OGSÅ: Dansk modeboss finder nyt topjobFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD