Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dyre fejltrin hos Salling Group: Skal betale 500.000 kroner i bod

Foto: morguefile.comWednesday den 1 December 2021 kl. 11:13 af: Kristian Holgersen

En sag om betaling af overarbejde, der netop har været forbi Arbejdsretten, koster Salling Group en halv million kroner.

Gennem flere år har Salling Group gjort brug af en ordning, hvor medarbejdere skulle afspadsere de ekstra timer ved overarbejde.

Men medarbejderne skal som udgangspunkt have betaling, fremgår det af overenskomsten med HK Handel. Fagforeningen tog derfor sagen til Arbejdsretten.

Tirsdag kom Arbejdsrettens afgørelse så: Salling Group blev dømt for at have brudt overenskomsten og skal betale 500.000 kroner i bod til HK Handel.

- I HK Handel er vi selvfølgelig meget glade for Arbejdsrettens dom. Som fagforening er det afgørende for os, at de overenskomster vi indgår også føres ud i livet i virksomhederne, siger Mette Høgh, formand i HK Handel, i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2018 opdagede HK Handel, at Salling Group benyttede afspadsering ved overarbejde. Senere erkendte dagligvarekoncernen, at det stred mod overenskomsten og satte derfor en stopper for ordningen.

Alle kendte ordningen

Salling Group tager Arbejdsrettens dom til efterretning, men understreger samtidig, at der ikke har været noget hemmelighedskræmmeri. Det skriver Jacob Krogsgaard Nielsen, presseansvarlig i Salling Group, til Detailfolk.dk.

- Det har været en praksis, vi har benyttet gennem mere end 25 år - og en praksis, vi ikke har forsøgt at holde skjult. Udgangspunktet har altid været afspadsering ved overarbejde, men udbetaling har kunnet aftales individuelt mellem os og medarbejder for at give medarbejderen størst mulig grad af medbestemmelse over overarbejdstid, skriver Jacob Krogsgaard Nielsen.

- Det er som nævnt en kutyme, vi aldrig har forsøgt at skjule, og den har altid været alment kendt for alle medarbejdere, ledere og ikke mindst tillidsrepræsentanter, skriver han.

LÆS OGSÅ: Salling Group kommer med en appel til alle medarbejdereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD