Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

HK Handels nye formand er klar til at udfordre arbejdsgiverne

Wednesday den 23 June 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

- Til hver eneste overenskomstforhandling har arbejdsgiverne ønsket at fjerne det, som vi tidligere har tilkæmpet, siger HK Handels nye formand.

Som ventet blev Mette Høgh stemt ind som ny formand for HK Handel på andendagen af fagforeningens kongress. Der var nemlig ingen andre kandidater til posten.

Mette Høgh startede som faglig medarbejder i HK Vestsjælland for 30 år siden og rykkede siden til HK Hovedstaden, hvor hun i en periode var faglig chef. I 2012 blev hun valgt som formand for HK Handel Hovedstaden.

- Det forpligter at stå i spidsen for HK Handel – både på forbundsplan og på afdelingsplan. Alle vores medlemstyper skal se sig som en lige stor andel af HK Handel, uanset om de arbejder med dagligvarer eller specialvarer, og om de arbejder i butik, på lager eller kontor, siger Mette Høgh i en pressemeddelelse.

Hun melder sig klar til kamp for arbejdstagernes rettigheder.

- Der er brug for os og vores fællesskab – måske endda mere end nogensinde før i en verden, hvor alle vil være direktør i eget arbejdsliv og tager for givet, at de rettigheder, som vi har kæmpet for, er en selvfølge, siger Mette Høgh.

- Men det ved vi er løgn – for til hver eneste overenskomstforhandling har arbejdsgiverne ønsket at fjerne det, som vi tidligere har tilkæmpet. Så intet kan tages for givet, siger hun.

Mette Høgh ønsker blandt andet, at overenskomsten får en mere central rolle i tillidsrepræsentanternes uddannelse, så de bliver bedre klædt på til at drøfte rettigheder, samt at få opbygget en tættere relation til arbejdsmiljørepræsentanter.

Forgængeren Per Tønnesen har siddet på formandsposten siden 2012 og har været fagligt aktiv i 40 år. Han går nu på pension.

LÆS OGSÅ: HK Handel frygter masse-arbejdsløshedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD