Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dårligt arbejdsmiljø koster kassen

Foto: ColourboxTorsdag den 4 juni 2015 kl. 15:20 af: Lise Møller Schilder

Det er rigtig dyrt, når medarbejderne sygemelder sig. Og det er en udgift, som ikke altid regnes med i det store regnskab.

Et emne, der ikke er blevet snakket meget om i valgkampen, er udgifterne til syge medarbejdere, og hvordan de kan reduceres. Det mener de faglige organisationer LO og FTF. De har sammen regnet på, hvor meget det koster staten hvert år, når medarbejder med stress eller fysiske sygdomme må blive hjemme i sengen.

- I dag koster dårligt arbejdsmiljø samfundet 60-80 mia. kr. om året i bl.a. sygedagpenge og tabt arbejdsfortjeneste, skriver de to organisationer i et fælles udspil.

De bygger deres regnestykke på forskellige internationale undersøgelser, der viser, at et land mister mellem to og fire procent af bruttonationalproduktet (BNP) på dårligt arbejdsmiljø. Det gælder både arbejdsmiljø, der relaterer sig til fysiske og psykiske skader.

- Den internationale arbejdsorganisation ILO har vurderet, at udgifterne til dårligt arbejdsmiljø ligger på to til fire procent af BNP. Endelig peger en europæisk undersøgelse tilsvarende på udgifter på mellem 2,6 og 3,8 procent af BNP, skriver LO og FTF.

370.000 er stressede

Tallene udkommer samtidig med en anden undersøgelse, som LO og FTF har lavet på baggrund af beregninger fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) samt tal fra Danmarks Statistik. Undersøgelsen viser, at 370.000 lønmodtagere er stressede.

- Det er meget alvorligt, når 370.000 lønmodtagere er stressede. Politikerne må gøre deres for at sikre rammerne for godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne, blandt andet ved at sikre, at ledere uddannes i at håndtere stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø, siger formand for FTF Bente Sorgenfrey.

- Hvis vi vil opnå de andre politiske mål om at skabe flere arbejdspladser og bedre velfærd, er vi nødt til også at sikre, at man ikke bliver syg af at arbejde, uddyber hun.

Forslaget om at uddanne ledere i at håndtere dårligt arbejdsmiljø er et af fire forslag, som organisationerne har fremsat i valgkampen. Et andet forslag er at belønne arbejdspladser med godt arbejdsmiljø og straffe arbejdspladser med et dårligt miljø. Som tredjeforslag vil FTF og LO gerne have oprettet et rådgivningssystem, som arbejdspladser kan få hjælp fra. Og sidst men ikke mindst, ønsker de et mere synligt og effektivt arbejdstilsyn.

 LÆS OGSÅ: Skal vi kun arbejde 30 timer om ugen?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD