Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

HK Handel: Arbejdsgivere fravælger faglært arbejdskraft

Formand for HK Handel, Per Tønnesen, mener ikke, at detailbranchen har problemer med at tiltrække dygtige unge. Det er virksomhederne, der ikke vil ansætte dem, der er problemet, siger han.
Foto: Karin Meldgaard HenriksenOnsdag den 15 april 2015 kl. 09:58 - Kilde: HK Handel

Det er tæt på hyklerisk, når arbejdsgiverne klager over, at for få vælger en erhvervsuddannelse, når de ikke selv ansætter faglært arbejdskraft, mener HK Handel.

Når de danske detailelever er færdige på skolebænken, har mange af dem svært ved at finde et fuldtidsjob. 

Hos de detailansattes fagforening HK Handel mener man derfor, at det er tæt på hyklerisk, når arbejdsgiverne klager over, at der er for få, der går erhvervsskolevejen. Det skriver fagforeningen på sin hjemmeside.

- Det virker nærmest hyklerisk, at arbejdsgiverne klager over, at for få vælger en erhvervsuddannelse, når virkeligheden er, at der meget ofte ikke er ordentlige jobs til de faglærte medarbejdere. Virkeligheden er, at virksomhederne hellere vil have vikarer, deltidsansatte og ungarbejdere på detailområdet og billigere østarbejdere på engros-området, siger Per Tønnesen, der er formand for HK Handel.

Flere job til unge og deltidsansatte

Detailhandlen i Danmark beskæftiger over 200.000 mennesker, og hvert år færdiggør omkring 2.000 unge en detailuddannelse. Mange har dog svært ved at finde et fuldtidsjob, og et stadigt stigende antal kommer direkte ud til ledighed.

Samtidig har HK Handel lavet optællinger, der viser, at omkring to tredjedele af de de job, der bliver slået op i branchen, er til deltidsansatte eller ungarbejdere.

- Detailbranchens største problem er ikke at tiltrække dygtige unge – det er, at virksomhederne ikke er interesserede i at ansætte dem, siger Per Tønnesen.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Detailhandlen udnytter tilskudsordninger

Læs hele artiklen på HK Handel


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD