Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Nye tal kickstarter job-timisme for HK's medlemmer

Foto: barclaycard.comTorsdag den 30 april 2015 kl. 05:50 af: Lise Møller Schilder

Det går stille og roligt fremad for medlemmerne i HK. Organisationen tror derfor på en lys fremtid for HK Handel og HK Privat.

De sidste par år har været hårde for medlemmerne i HK Handel og HK Privat. De ansatte i butikkerne har været en af de mest konjunkturfølsomme arbejdsgrupper, og de er da også blevet ramt hårdt af finanskrisen.

Efterhånden ser det dog ud til, at den kedelige udvikling er vendt. Det skriver HK Danmark i en pressemeddelelse.

- Vi har grund til forsigtig joboptimisme. Der er tydelige tegn på, at beskæftigelsen generelt stiger, og det vil smitte af på især HK’s private sektorer, HK Handel og HK Privat, siger økonom i HK, Ole Just i pressemeddelelsen.


Lys for enden

Siden 2012, hvor ledigheden toppede, er antallet af HK's arbejdsløse, når der korrigeres for sæson, faldet stille og roligt med 1,2 procentpoint. Den samlede ledighed er derfor nede på 5,4 procent, skriver HK Danmark.

- HK Handel og HK Privat er de to af HK’s sektorer, der har været hårdest ramt af ledighed under krisen, men det er også dem, der nu vil komme til at mærke, at beskæftigelsen stiger, siger Ole Just og fortsætter:

- Det går langsomt fremad, og vi forventer ikke et job-boom lige om hjørnet. Men det går støt og roligt i den rigtige retning.


200.000 stillinger forsvandt

HK's undersøgelse viser, at den sæsonkorrigerede arbejdsløshed i 2008 var på cirka 3,5 procent. Derfor er der også et stykke vej til, at det tal igen kommer på tale, når ledigheden opgøres.

- Da krisen brød ud i 2008 var der cirka 200.000 stillinger, der forsvandt, og arbejdsløsheden blev mere end fordoblet, står der i analysen, hvis primære budskab dog stadig er, at det i løbet af 2015 vil gå stille og roligt fremad.

LÆS OGSÅ: Årets mærkeligste jobopslag?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD