Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Discountkæde taber sag om ekstra lange arbejdsuger

Foto: morguefile.comMonday den 11 April 2022 kl. 11:17 af: Kristian Holgersen

En sag om systematisk overarbejde i Aldi trækker en streg i sandet for udnyttelse af mellemledere, lyder det fra HK Handel.

Fem mellemledere i dagligvarekæden Aldi er blevet pålagt så store mængder af overarbejde, at det ikke flugter med overenskomsten.

Det slår afgørelsen af en faglig voldgiftssag mellem HK Handel og Aldi fast.

HK Handel skriver i en pressemeddelelse, at Aldi på systematisk vis pålagde mellemlederne en arbejdsuge på 42 timer, altså væsentlig mere end de normale 37 timer.

- Afgørelsen er en vigtig sejr, der signalerer, at vi nu endelig kan få sat stop for den grove udnyttelse af mellemledere, som vi ellers tidligere har set, siger HK Handels Mette Høgh, formand i HK Handel.

- Ingen arbejdsgiver skal helt kvit og frit have lov til systematisk at pålægge medarbejdere at arbejde fem timer mere om ugen end det, vi har aftalt i overenskomsten, siger hun.

Hos Aldi Danmark tager man sagen til efterretning og afklarer nu kontraktforhold og vagtplaner, så de lever op til kendelsen. Det bekræfter kædens pressechef, Signe Kamper Kankelborg, i en mail til Detailfolk.dk.

Nej til systematisk overarbejde

Afgørelsen slår fast, at mellemledere som udgangspunkt skal have en effektiv arbejdstid på 37 timer om ugen.

Men det betyder naturligvis ikke, at overarbejde er totalt udelukket i fremtiden. Så længe der ikke er tale om “vedvarende og kontinuerlig” planlægning af ekstra timer, så kan det være i orden.

Det fremgår af en gennemgang af sagen fra Dansk Erhverv.

- Du må dog fortsat gerne pålægge en mellemleder at arbejde mere end 37 timer om ugen, og dette må også gerne ske i en vagtplan, så længe det er driftsmæssigt begrundet, skriver organisationen.

Hos HK Handel erkender formanden også, at man ikke kan undgå overarbejde.

- Vi anerkender, at overarbejde kan forekomme, hvis hensynet til driften gør det nødvendigt. For eksempel hvis en mellemleder bliver nødt til at dække ind for syge medarbejdere. Men det er alt andet end fair, at man fra arbejdsgiverens side bare automatisk lægger fem timers overarbejde ind om ugen, siger Mette Høgh.

LÆS OGSÅ: HK Handel: Faglærte kan komme i klemmeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD