Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Derfor køber Saxo to kendte boghjemmesider

Foto: Instagram #saxometroThursday den 7 January 2016 kl. 15:45 af: Lise Møller Schilder

Netboghandlen Saxo køber to andre bogsider på nettet. Her fortæller stifteren til detailfolk.dk, hvad planerne med opkøbet er.

De to danske hjemmesider, der sammenligner bogpriser på nettet, bogpriser.dk og pensum.dk, er blevet overtaget af den danske internetboghandel Saxo.

- Siderne har ikke været specielt godt markedsført, og designet er ikke blevet opdateret af sidernes tidligere ejer Gyldendal. De har heller ikke været tilpasset mobil, så det er nogle ting, vi lige så stille vil gå i gang med, siger stifter af Saxo, Jørgen Balle Olesen, til detailfolk.dk.

Han tror på, at den negative udvikling på de to prissammenligningssider kan vendes, så de butikker, som er tilsluttet siderne, kan få mest værdi for pengene. Og han ser ikke nogen konflikt i, at Saxo selv sælger bøger på nettet.

- Dybest set er det en god idé, at vi går kundens vej. Vi er jo meget opmærksomme på, at Saxo ikke skal have forrang, når der laves en søgning, med mindre Saxo naturligvis har den laveste pris, der betinger dette. Vi ønsker udelukkende at udvikle siderne, så de skaber det bedste overblik over bogmarkedet for brugerne, uddyber Jørgen Balle Olesen.

En del af hele købsprocessen

Saxo-stifteren forklarer, at han ser opkøbet af de to hjemmesider som en god forretning, fordi de rummer et stort potentiale, når det handler om at skaffe sig et overblik over kundernes adfærd.

- For det første vil vi gerne være en del af kundernes samlede købeoplevelse, og derfor vil vi som virksomhed også gerne tidligere ind i købsprocesen, forklarer Jørgen Balle Olesen og fortsætter:

- For det andet er vi en datadrevet virksomhed, og den data, som vi kan genere ud fra aktiviteterne på siderne, kan vi bruge til at forstå markedet bedre. Og hvis vi bliver rigtig gode til det, kan det også være, at vi kan sælge den viden videre til andre i branchen.

To ejere på et år

Saxo opkøbte de to prissammenligningssider i december 2015. Det er sket efter, at de tidligere ejere Biblioteksmedier A/S vurderede, at det ikke var virksomhedens kernekompetence at drive hjemmesiderne.

Tidligere i 2015 opkøbte Biblioteksmedier A/S ellers Nordisk Bogcenter fra Gyldendal. På det tidspunkt var bogpriser.dk og pensum.dk en del af Nordisk Bogcenter. De to sider passede dog ikke ind i de nye ejeres virksomhed, og de er derfor blevet solgt til Saxo.

- Vi har set, at trafikken til de to sites over længere tid har været vigende, og at der formentlig både skulle større online kompetencer og større investeringer til, hvis man i højere grad skulle udnytte potentialerne i de to sites, udtaler administrerende direktør i Nordisk Bog Center, René Milholt, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Saxo lancerer nyt medlemskonceptFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD