Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tendens viser: Handel fra mobile enheder overgår laptops"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Derfor er lederne pressede i det daglige

Foto: detailfolk.dkAfstemning

Prioriterer din leder nok tid til dig?

Ja, jeg synes der gives ledelsestid nok til mig
 
Delvist, men det kunne godt blive bedre
 
Nej, der er helt klart ikke ledelsestid nok til mig
 
Ved ikke
 
Mandag den 1 februar 2016 kl. 09:29 - Kilde: Lederne

En ny omfattende undersøgelse fra organisationen Lederne viser, at der især er én ting, som står i vejen for bedre ledelse.

Mange ledere mener, at de kan udføre deres ledelsesopgave endnu bedre, men mener samtidig, at flere faktorer står i vejen for rent praktisk at kunne føre det ud i livet. Det viser en ny undersøgelse, som fagorganisationen Lederne nu løfter sløret for. 

4.240 ledere har deltaget i undersøgelsen: "Hindringer for god ledelse". Og her står især én ting i vejen for at udøve bedre ledelse.

Tid er en mangelvare

I undersøgelsen vurderer 41 procent af lederne, at "for lidt tid til mine opgaver" i høj eller meget høj grad er en begrænsning for at udøve god ledelse.

Derudover mener 36 procent, at de oplever uhensigtsmæssige systemer og procedurer som en bremseklods, og 33 procent mener, at uklare eller skiftende signaler fra den øverste ledelse i høj/meget høj grad står i vejen for at kunne lede optimalt.

LÆS OGSÅ: Forskellen på gode og dårlige ledere
 
Bedre prioritering og forventningsafstemning

Hos Lederne mener ledelsesrådgiver Flemming Andersen, at der er flere årsager til, at følelsen af at mangle tid topper listen over begrænsninger for at udøve god ledelse. 

- Det handler om, at mange ledere kan blive endnu bedre til at prioritere, forventningsafstemme med den øverste ledelse og lægge realistiske tidsplaner for sig selv, forklarer han og fortsætter:

- Helt enkelt drejer det sig om, at tager man én ny opgave ind, skal en anden sorteres fra. Lederne har i forvejen en lang arbejdsuge på gennemsnitligt over 44 timer, så det nytter ikke noget bare at sige ja til mere og mere. Men det handler for mange ledere også om, at de hænger fast i deres faglighed i stedet for at fokusere på at være ledere, og det betyder i sidste ende, at de har svært ved at leve op til de større og større forventninger, medarbejderne har til deres leder.

Flemming Andersen opfordrer lederne til løbende at kigge kritisk på de opgaver, der lander på bordet, og stille sig selv to spørgsmål: Hvad er min præcise rolle som leder? Hvor skal jeg have mit fokus?

Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Lederne og offentliggøres i sin helhed senere i februar.

LÆS OGSÅ: Mange ansatte flygter fra dårlige ledere

Læs hele artiklen på Lederne


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD