Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Denne del af landet er EU-mestre i nethandel

Foto: detailfolk.dkMonday den 29 November 2021 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

To steder i landet handler forbrugerne så meget på nettet, at ingen andre regioner i EU kan følge med. Det viser tal fra Eurostat.

I weekenden, hvor vejret var koldt og vådt, har en del hovedstadsområdets forbrugere nok tilbragt en stund i sofaen med at købe ting på nettet.

Nye tal fra Eurostat viser nemlig, at forbrugerne i Region Hovedstaden er de mest tilbøjelige til at handle på nettet i hele EU.

I løbet af 2020 har 91 procent af alle voksne i regionen fra 16 til 74 år gjort brug af nethandel. Det er en enkelt procent mere end i Region Midtjylland, der kommer ind på andenpladsen i undersøgelsen, som de deler med den hollandske kommune Utrecht.

Gennemsnittet for hele EU ligger på 65 procent, så der er tale om bemærkelsesværdigt høje tal i Danmark, mener Niels Ralund. Han er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

- Det er en meget stor styrke for dansk økonomi, at danskerne har kastet sig over netshopping under coronapandemien, siger Niels Ralund.

- I løbet af 2020 steg onlineforbruget med hele 40% i forhold til 2019, samtidig med at salget i de fysiske butikker i en periode var præget af store fald på 40-50%. Danskerne store online forbrug har dermed sikret en mere stabil udvikling i det samlede privatforbrug og dermed mindsket det samlede økonomiske tilbageslag under corona-epidemien, siger han.

Opgørelsen fra Eurostat medtager stadig Storbritannien, og fem regioner herfra ligger faktisk på et højere niveau end alle andre. I London har 96 procent af den voksne befolkning handlet på nettet i 2020.

LÆS OGSÅ: Tager tilbagegang for netbutikker med ro: - Helt naturligt Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD