Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv: Butikker skal kunne dele overvågningsbilleder

Tuesday den 8 August 2017 kl. 10:30 af: Kristian Holgersen

Efter en række sager vil Dansk Erhverv have ændret loven, så butikker fremover kan udveksle overvågningsbilleder fra tyverier med hinanden.

Landets butikker skal nemmere kunne dele overvågningsbilleder fra tyverier med hinanden, skriver Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

Organisationen er derfor gået i dialog med Justitsministeriet om en ændring af lovgivningen på området. Det sker efter en række tilfælde af butikstyverier i Østjylland, hvor overvågningsbilleder har spillet en markant rolle i efterforskningen.

- Vi har endnu engang set, hvor effektiv videoovervågning er til at opklare og forebygge butikstyverier. I to konkrete sager, har de ansatte i butikkerne ikke set tyverierne ske, men ville nok have kunnet genkende tyvene, siger chefkonsulent Henrik Lundgaard Sedenmark fra Dansk Erhverv.

- Der bør derfor åbnes for at butikker kan dele billeder af butikstyve imellem sig, så butikkerne på den måde kan forebygge sådanne tyverier, fortsætter han.

Flere sager med overvågningsbilleder

Gennem det seneste års tid har Detailfolk dækket flere sager om overvågningsbilleder.

Eksempelvis fik en butiksejer fra Silkeborg en bøde på 3.500 kroner for ulovlig deling af overvågningsbilleder efter et tyveri i oktober. Billederne førte ellers til, at en kvinde blev sigtet i sagen.

I marts kom det frem, at Min Købmand i Stenderup var blevet udsat for to røverier på et halvt år. Dengang overvejede indehaveren selv at skride til handling og offentliggøre billederne for at få sagerne opklaret.

- Hvis det kan være med til, at jeg skåner mine unge mennesker for at få sådan en oplevelse i fremtiden, så må jeg overveje, om jeg må tage straffen og offentliggøre dem alligevel, sagde butiksindehaveren Brian Duedal til TV Syd i marts.

Dansk Erhverv: Det skal ikke være en gabestok

Hvis det står til Dansk Erhverv, så ligger det ikke lige for at lovliggøre delinger på de sociale medier. I stedet skal det foregå internt blandt butikkerne.

- Vi ønsker ikke en offentlig gabestok, hvor man kan hænge butikstyve ud. Vi ønsker et lukket og kontrolleret system, hvor kun relevante informationer kan deles med relevante personer, siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Tidligere på året har Dansk Folkeparti desuden fremlagt et lovforslag, som skal gøre det nemmere at frigive overvågningsbilleder, skriver TV Syd.

LÆS OGSÅ: Købmand klar til at bryde video-lov: Vil fange tyveFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD