Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk Erhverv afviser klimamærkning af fødevarer

Foto: detailfolk.dkThursday den 1 November 2018 kl. 10:11 - Kilde: Altinget

Regeringens forslag om klimamærkning af butikkernes fødevarer holder ikke, mener Dansk Erhverv.

Forslaget om et frivilligt klimamærke på butikkernes fødevarer, som regeringen lufter i sit klimaudspil, møder modstand fra Dansk Erhverv.

- Der er ganske enkelt så mange faldgruber, at vi i Dansk Erhverv ikke kan støtte ideen om et klimamærke på fødevarer, skriver politisk konsulent Jeppe Rønnebæk Kongsbak i et debatindlæg på Altinget.dk.

- Men vi anerkender fuldt ud, at mange forbrugere har svært ved at navigere og vælge klimavenligt i mange forskellige situationer, og det skal vi have løst, fortsætter han.

Ifølge Dansk Erhverv kan en mærkning af specifikke produkter skabe forvirring hos kunderne, fordi de i mange tilfælde så skal vælge mellem klima og økologi.

Samtidig ligger der et stort arbejde i at finde frem til de enkelte produkters klimaaftryk og derefter gennemføre kontroller.

Coop tvivler også

Tidligere er forslaget også blevet mødt med skepsis fra dagligvarekoncernen Coop. Hvis hver enkelt vare skal have et mærke, så bliver det svært af administrere, lyder kritikken.

- Tag tomater. Hvis høsten er dårlig i Spanien, så bliver klimaaftrykket større, har Coops CSR-chef - Thomas Roland - sagt i et telegram fra Ritzau, som Fyens.dk citerer. 

- Hvis de er dyrket i et opvarmet drivhus på Fyn om vinteren, så er de måske ti gange dårligere end en spansk tomat. Er de lavet i et koldt drivhus om sommeren, hvor solens varme er nok, er de faktisk o.k, fortsætter han.

Generelle mærkninger af eksempelvis grøntsager og kød er nemmere, mener Coop. 

LÆS OGSÅ: Grøn koncept-Irma sætter rekord

Læs hele artiklen på Altinget


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD