Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Danmarks tre største malingproducenter optrapper krig

Foto: detailfolk.dkFredag den 14 august 2015 kl. 09:20 - Kilde: Børsen

Malingproducenterne Flügger, Dyrup og Sadolin intensiverer kampen om det nordiske marked. Sadolinkæden skifter navn og flytter hovedkontor ud af Danmark.

Som led i en optrapning af kampen om det nordiske marked er Danmarks 48 Sadolin Farveland-butikker for tiden ved at skifte facade. Det sker, fordi butikkerne skifter navn til Nordsjö Ide & Design. Og det er slut med Sadolins hovedkontor på Amager, eftersom Nordsjö Ide & Designs hollandske ejer har valgt at flytte hovedkontoret til Akzo Nobels nordiske hovedkontor i Malmø.

Det skriver Børsen.

Krigsudbrud i 2014

Ifølge avisen er navneændringen og flytningen af hovedkontoret fra Danmark til Sverige en konsekvens af optrapningen af krigen om det nordiske marked blandt producenterne af mærkevarerne Flügger, Dyrup og Sadolin. En krig, som begyndte i 2014, og en krig som begyndte, da det tidligere nødlidende Dyrup med amerikansk kapital i ryggen fra kæmpekoncernen PPG Industries lagde ny strategi og kastede handsken på det nordiske marked, hvor især børsnoterede Flügger var dominerende, skriver Børsen.

Mens Flügger har haft et endog meget hårdt regnskabsår, har Dyrup omvendt fået vind i sejlene med et 'tilfredsstillende' resultat, mens Akzo Nobel Decos omsætning i Danmark bliver mindre og mindre. Egenkapitalen er negativ, men moderselskabet har givet tilsagn om at stille likviditet til rådighed for selskabet frem til ultimo december 2015, skriver Børsen.

LÆS OGSÅ: Flüggers omsætning falder

Flügger med to nye direktører

Som detailfolk.dk skrev for nylig, tiltræder Keld Sørensen 1. september stillingen som finansdirektør i Flügger. Han kommer fra en tilsvarende stilling i rådgivningsvirksomheden Cowi, hvor han har haft økonomiansvaret igennem 15 år.

Derudover har Flügger valgt at udvide med en direktør, idet malervirksomheden har valgt at udnævne Michael Hassø Larsen som ny supply chain direktør med tiltrædelse senet 1. december.

Et stort it-projekt og overgangen til et nyt ERP-system, der samkører ordrer, salg, indkøb, lagre og økonomistyring, kostede Flügger dyrt og en markant nedjustering i det seneste regnskabsår.

LÆS OGSÅ: Flügger ansætter to nye direktører

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD