Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Chefredaktør: Lukkeloven hjælper Netto med at presse Fakta

Foto: detailfolk.dkFredag den 4 januar 2013 kl. 14:30 af: Mette Winkler

Fakta er kongen af søndage - butikkerne er små og åbne som nogle af de eneste. Så rammer lukkeloven 1. oktober, og Netto sætter ind med åbent til 22.

230 varer bliver billigere i Coop-koncernens 375 Dagli'Brugsen-butikker. Varer i discountserien X-tra. Lukkeloven bærer skylden - men er det pga. storindkøb om søndagen, eller er det fordi lukkeloven har givet Dansk Supermarked og Netto vind i sejlene?

- Fjernelsen af lukkeloven 1. oktober har været dyr for vores butikker, fordi kunderne i højere grad er begyndt at køre til de store byer og handle. Det vil vi ikke sidde overhørig, og derfor investerer vi nu i de hidtil største prissænkninger i vores historie, siger salgsdirektør Jesper K. Andersen i en pressemeddelelse 2. januar.

Det skulle altså være årsagen til at sænke prisen på discountserien i Dagli'Brugsen, som koster kæden "et pænt stort to cifret millionbeløb".

Netto presser Fakta

Børsens chefredaktør Niels Lunde har en tese om, at der ligger en anden årsag til grund for prishugget. Han skriver på bagsiden af avisen 4. januar, at lukkelovens adgang til søndagsåbent hjælper Netto til at presse Fakta.

- Et godt bud er, at Fakta har tabt markedsandele til Netto, og det presser ikke kun Fakta, men også Dagli'Brugsen, skriver han.

Mange Fakta-butikker har nemlig en størrelse, der også tillod dem at holde åbent søndage under lukkeloven, hvor Netto-butikkerne holdt lukket. Nu holder Netto åbent 8-22 - også om søndagen.

Coop satser benhårdt på Fakta

At Coop har tænkt sig at satse stærkt på discountkæmpen Fakta kom senest til udtryk 28. december, da Coop tog beslutningen om at konvertere 15 SuperBrugsen-butikker til Fakta-butikker.

- Vi må konstatere, at det både nu og i de kommende år bliver stadig vanskeligere at drive de mindre supermarkeder lige så lønsomt som discountbutikker, sagde adm. direktør Jesper Lien, Coop, dengang i en kommentar.

LÆS OGSÅ: Lukkelov optrapper priskrig Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD