Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tendens viser: Handel fra mobile enheder overgår laptops"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Discount-giganter lider i Sverige

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 4 december 2012 kl. 06:50

To af dagligvarebranchens store spillere i Danmark, har udfordringer med indtjeningen og lider kæmpetab på den anden side af sundet.

Succes i Danmark er ikke pr. automatik lig med succes i Sverige. Det må både danske Netto og tyske Lidl erfare, efter de i årvis har forsøgt at tjene penge i Sverige. Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter.

Netto har i løbet af 10 år kun haft overskud én gang, og kan kigge tilbage på et samlet  tab på 676 millioner svenske kroner i Sverige, mens det for Lidl er et tab på gigantiske 3 milliarder svenske kroner, siden deres indtog på det svenske marked i 2003. 

Ingen at de to kæder har dog nogen planer om at trække sig ud af Sverige, tværtimod.

- Vi kommenterer aldrig på tal, men vi ser positivt på udviklingen siger Lids' Kommunikationschef Caroline Forsshéll til Dagen Nyheter, og også chefen for Netto i Sverige, Carsten Hansen, udtrykker sig positivt: 

- De seneste år har været udfordrende, da vi blandt andet har installeret et nyt forretningssystem der har taget ressourcer fra os. Vi er en lille organisation, og sådanne tiltag gør at vi taber fokus på kunderne og butikkerne. Nu er vi startet på en frisk og ser meget positivt på Sverige, siger Carsten Hansen til Dagens Nyheter.

Både Netto og Lidl har relativt små markedsandele i Sverige på henholdsvis 2,2% og 3,2%, hvor giganten ICA sidder  på en markedsandel på 49,4% ifølge Dagens Nyheter.

(Dagens Nyheter)Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD