Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Byggekæde efterlyser handling fra politikerne

Trine Nielsen,18 år, elev i XL-BYG. Foto: PR XL-Byg.
Tirsdag den 27 februar 2018 kl. 10:49 af: Lise Møller Schilder

Mangel på faglært arbejdskraft truer væksten, mener en af Danmarks største byggekæder, som slår alarm overfor politikerne.

Det er så svært at skaffe ordentlig faglært arbejdskraft, at det hæmmer væksten i Danmark. Det mener byggekæden XL-Byg.

Kæden, der i Danmark har 117 forretninger, fokuserer blandt andet på nye tal, som viser, at der i 2017 blev uddannet det laveste antal elever fra erhvervsuddannelserne siden 2005.

Mangel over hele linjen

– Den samlede mængde af kandidater til attraktive elevstillinger i vores branche er alarmerende lille, og det lover ikke godt for fremtiden, siger HR- og uddannelseskonsulent i XL-Byg, Mette Jull Brund, i en pressemedelelse.

Der er mangel på både handels- og salgsassistenter, indkøbsassistenter, lager- og logistikoperatører, chauffører og økonomiassistenter. Derfor vil XL-Byg også gerne øge antallet af elevstillinger med 50 procent, men samtidig efterlyser kæderne, at UU-vejlederne skal blive bedre til at forklare eleverne fordelene ved erhvervsuddannelserne frem for gymnasierne.

Efterlyser lovgivning

Hos brancheforeningen, Danske Byggecentre, kan direktør Palle Thomsen bekræfte, at alle landets mest betydende byggecentre, ser manglen på ny faglært arbejdskraft som fremtidens største udfordring.

– Vi er nødt til at få hjælp fra lovgivningen. Vores branche omsætter for et større tocifret milliardbeløb og kan tilbyde nogle af de mest spændende og udfordrende elevstillinger i landet med næsten nul procents ledighed, mulighed for at læse videre og udsigt til en startløn på omkring 30.000 kroner. I andre lande er det almindeligt at starte med en kort erhvervsrettet uddannelse og efteruddanne sig senere hen i karrieren. Det skal Danmark lære af, og det haster, siger Palle Thomsen.

LÆS OGSÅ: Direktør kritiserer nye elevregler - spild af tidFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD