Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Direktør kritiserer nye elevregler - spild af tid

Tuesday den 2 January 2018 kl. 11:26 af: Lise Møller Schilder

Elevreglerne fra 2015 spænder ben for både butikker og elever, mener direktør i XL-Byg.

Klaus Hansen står til daglig i spidsen for 17 fysiske XL-Byg-butikker i 16 byer via XL-Byg Tømmergaarden A/S.

Butikkerne drives blandt andet af 21 elever fra erhvervsuddannelserne. Direktøren oplever dog, at der er mangel på både faglært arbejdskraft, og at tilgangen af studerende til erhvervsuddannelserne går i den forkerte retning.

Det får derfor Klaus Hansen til at kritisere de nye regler på elevområdet fra 2015. De spilder både forretningernes og elevernes tid, siger han i en pressemeddelelse.

Spild af tid

Butikkerne skal nemlig sende unge med gymnasial baggrund på 5 – 10 ugers introuddannelse – et såkaldt grundforløb – inden de må starte som elever. Det skal butikkerne, også selvom både den unge og virksomheden er klar til at starte elevforløbet med det samme. 

- Det er unødvendigt. Niveauet er for lavt og for nogle endda en gentagelse af, hvad de lærte på deres gymnasiale uddannelse. Desuden har det kun meget lidt at gøre med byggevarebranchen eller XL-BYG som virksomhed. Det virker næsten som om at stjæle folks tid. Vi kan lære dem mere ude i virksomheden, og rigtig mange elever har det godt med at lære med afsæt i praksis, siger direktør Klaus Hansen, der sender omkring 20 procent af sine elever på grundforløb.

Elev kalder forløb overflødigt

22-årige Jonas Steffensen har en HHX-uddannelse. Han har for nyligt været på fem ugers grundforløb på EUC Nordvest, som han mente var overflødigt.

– Jeg var på A-niveau i fag fra HHX, som jeg skulle til at læse på C-niveau. Det var dobbeltarbejde og spild af tid. Man sidder for sig selv og skal læse det meste i en bog. Jeg var træt af at sidde og læse, og grundforløbet lærte mig ikke noget nyt overhovedet. Hvis jeg ville lære gennem bøger, var jeg gået på universitetet. Det spændte ben for min læring og effektivitet på XL-Byg, og jeg ville ønske, jeg var startet direkte i virksomheden, siger han.

Opbakning fra Dansk Industri og HK

Både HK og DI er enige i kritikken, når det kommer til elever fra HHX-uddannelserne. De har indstillet til Undervisningsministeriet, at det fem uger lange grundforløb for HHX’erne annulleres:

– HHX’ere har haft de fag, der er relevante for en merkantil erhvervsuddannelse, så vi er enige med XL-BYG i, at for HHX’ere bør det ikke være et krav. Hvad angår 10 ugers forløbene for eleverne med andre gymnasiale uddannelser, så har det været et krav også før reformen af erhvervsuddannelserne i 2015, og vi har ikke den gang hørt fra virksomhederne, at det udgjorde et problem, siger erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen.

LÆS OGSÅ: Ordblind butikselev får stor godtgørelse efter fyringFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD