Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Butikker vil gå langt for at genåbne: - Vi tager rumdragt på

Foto: detailfolk.dkEkspert advarer om kædereaktion

Rammer en bølge af butiksdød de små lokalsamfund i kølvandet på nedlukningen, kan det sætte gang i en uheldig kædereaktion. Det mener detailekspert Bruno Christensen.

- Selvom det ikke er alle butikker, der lukker i kølvandet på nedlukningen, så får det konsekvenser for de tilbageværende butikker, fordi de begrænsede muligheder i det pågældende område vil få forbrugerne til at søge mod andre indkøbsmuligheder, hvor de kan få deres behov stillet, siger Bruno Christensen.

Fredag den 19 februar 2021 kl. 09:48 af: Kristian Holgersen

Landets butikker kan åbnes på en sikker måde, lyder et løfte fra Dansk Detail. Det gælder om at holde butiksdøden fra døren.

Direktøren for brancheforeningen Dansk Detail, som taler på vegne af godt 2.000 butikker, giver nu et løfte til landets myndigheder og epidemiologer: En genåbning af butikkerne kan ske på forsvarlig vis.

- Vores medlemmer tager pandemien meget alvorligt. Derfor er de alle klar til at strække sig så langt, det er nødvendigt, for at lave en fuldt forsvarlig genåbning af deres butikker hurtigst muligt, siger branchedirektør Jens Birkeholm.

Ifølge Dansk Erhverv betyder den nuværende nedlukning i øjeblikket et månedligt produktionstab på fem milliarder kroner. Vælger regeringen at forlænge nedlukningen af detailhandlen meget længere, kommer det til at trække dybe spor efter sig.

- Der er ikke nogen tvivl om, at en fortsat nedlukning trods kompensationsordningerne vil være en dybt, dybt alvorlig situation, der vil koste mange butikker livet. Alle kan ikke reddes og mange provinsbyer vil være ekstra udsatte med svære konsekvenser for fremtidens lokale butiksliv, tilflytning og boligpriser, siger Jens Birkeholm.

Dansk Detail er en erhvervsorganisation med omkring 2.000 medlemsvirksomheder i mode- livstils- og boligbranchen.

Er klar på rumdragter

En sikker genåbning kan blive en omstændig mission. Men direktøren for omkring 180 butikker i kæderne Sport 24 og G-Sport - Lars Elsborg - er klar til at gøre, hvad der skal til.

Måske har han endda hentet lidt inspiration fra det rumfartøj, der torsdag aften landede sikkert på overfladen af Mars efter en lang og farefuld rejse.

- Der er ingen tvivl om, at en rigtig stor del af vores ansatte og vores omsætning er knyttet til de fysiske butikker. Derfor er vi klar til at lave de ændringer i butikken, der skal til for at gennemføre endnu en forsvarlig genåbning, siger Lars Elsborg og fortsætter:

- Vi har rammerne til at sikre den nødvendige afstand mellem kunderne, men er åbne over for alle tiltag. Hvis det bliver et krav, at vi skal tage rumdragter på, er det lige før, at vi også er klar til det.

Et politisk flertal taler for at lempe på restriktionerne fra 1. marts.

LÆS OGSÅ: Politisk flertal presser på for snarlig genåbningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD