Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Britisk stormagasin åbner kønsneutral afdeling

Britiske Selfridges gør nu op med traditionelle mande- og kvindeafdelinger.
Foto: detailfolk.dkTorsdag den 12 februar 2015 kl. 11:23 af: Freja Thorbech

Et britisk stormagasin vil give sine kunder en kønsneutral shoppingoplevelse med en ny afdeling, der henvender sig til både mænd og kvinder.

Nu vil britiske Selfridges droppe de traditionelle kønsroller i en afdeling, der skal fylde tre etager i det ikoniske stormagasin på Oxford Street.

Fra midten af marts lancerer stormagasinet projektet Agender. Det skal ifølge en pressemeddelelse feje de sædvanlige grænser for køn i detailhandlen væk. 

- Ved at bevæge os væk fra traditionen med den samfundsmæssige kønsdefinition vil vi tage vores kunder med på en rejse, hvor de kan vælge at shoppe og klæde sig helt uden begrænsninger eller stereotyper, skriver Selfridges om det nye projekt.

Unisex-tøj på hylderne

Det betyder blandt andet, at man vil fylde hylderne på de tre etager med unisex-tøj, ligesom man vil droppe de traditionelle mande- og kvindemannequiner. Hvordan tøjet så vil blive fremvist melder historien ikke noget om, men det er designeren Faye Toogood, der har fået opgaven med at indrette Agender-universet.

Det nye kønsneutrale univers i Selfridges vil blandt andet føre kollektioner fra Bodymap, Underground, Ann Demeulemeester, Comme des Garçons, Meadham Kirchoff og Gareth Pugh.

Der vil også være blandt andet fotografier, film og musik, der udforsker ideen om køn i alle Selfridges fire britiske stormagasiner og i netbutikken.

Agender-projektet er midlertidigt og kører i første omgang indtil slutningen af april.

Selfridges er ikke den første detailhandler, der forsøger at aflive de traditionelle kønsroller. Herhjemme har TOP-TOY, der blandt andet står bag kæderne Fætter BR og Toys'R'Us, valgt at gøre sine legetøjskataloger kønsneutrale, så både drenge og piger leger med dukker og actionmænd på de glitrede sider.

LÆS OGSÅ: Legegigant afliver kønsrollerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD