Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Stormagasin vil sælge kønsneutralt legetøj

Foto: TwitterWednesday den 18 December 2013 kl. 10:41 - Kilde: Flere medier

Britiske Marks and Spencer lytter nu til kritik fra kunderne og vil i fremtiden kun sælge kønsneutralt legetøj.

Den britiske kæde af stormagasiner Marks and Spencer vil i fremtiden kun sælge kønsneutralt legetøj.

Det bekendtgjorde kæden tirsdag på Twitter, skriver flere britiske medier. Her viderebragte parlamentsmedlemmet Stella Creasy fra Labour en klage fra en mor, der ikke ville købe en julegave til sin datter fra, det som Marks and Spencer kalder, en drengeserie. Det fik kæden til at svare på Twitter, at den har lyttet til kunderne og at alt legetøj fra næste forår vil være kønsneutralt (se billedet).

Kæden har indtil nu haft en serie legetøj kaldet Boy's Stuff, der kun er henvendt til drenge, mens serien Little Miss Arty har været henvendt til pigerne, men det skal altså være slut fra næste år.

Følger i flere kæders fodspor

Marks and Spencer har efterfølgende været ude og sige til flere britiske aviser, at beslutningen blev taget for lang tid siden, og at man allerede var ved at opdatere sin politik på området, da tweetet fra Stella Creasy kom. Dermed følger kæden en lang række andre britiske detailhandlere, der allerede har besluttet ikke at kønsopdele legetøj. Det gælder blandt andet Tesco, Next, Boots, Debenhams, Hobbycraft og Sainsbury’s, skriver The Daily Mail.

Herhjemme har der også været en del debat om, hvordan legetøj bliver præsenteret. Det fik fornylig danske Top-Toy, der står bag kæderne Fætter BR og Toys'R'Us, til at aflive kønsrollerne i årets julekataloger. Siderne i årets katalog er derfor prydet med billeder af blandt andet drenge, der leger med dukker, og piger, der leger med biler.

LÆS OGSÅ: Legegigant afliver kønsroller

Tidligere har der også været en del debat på området i Sverige, og vores svenske naboer der da også kendt for at gå langt i bestræbelserne på at sikre ligestilling mellem kønnene. Det sker blandt andet ved i børnehaver og på skoler at ansætte kønspædagoger, som hjælper personalet med at opdage sprog og opførsel, der risikerer at skabe stereotype kønsroller.

LÆS OGSÅ: Svensk legetøjskatalog går verden rundtFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD