Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Svensk legetøjskatalog går verden rundt

Foto: toysrus.seWednesday den 28 November 2012 kl. 10:03 af: Simone Hansen

Efterårets Toys 'R' Us-katalog i Sverige debateres i øjeblikket heftigt verden over. Læs, hvorfor kataloget har bragt sindende i kog hos mange.

Drenge skal ikke nødvendigvis lege med vandpistoler og piger med dukker. Ud fra den devise har man i Sverige valgt at ændre på billeder i Toys 'R' Us-legetøjskataloget som danske Top Toy står bag. Det betyder, at man på billederne i kataloget kan se drenge lege med dukker og piger lege med vandpistoler, hvilket ellers ikke ses i den danske udgave af katalogerne, hvor børnene er i de 'traditionelle' kønsroller. Det skrev metroXpress i november. 

Nu er historien om de svenske, kønsneutrale legetøjskataloger røget ud i verdenen, og det har skabt en del forargelse, skriver Svenska Dagbladet. 

'Mandehadsk og indoktrinerende'

Ifølge avisen bliver det svenske katalog beskyldt for at være både hjernevaskende, indoktrinerende og mandehadske. 

- Flere surrealistiske nyheder fra det okkuperede Sverige. Det mest vanvittige, socialistiske, årvågne og ganske enkelt paraniode samfund verden har set, har nået sit lavpunkt, skriver en læser på britiske Daily Mail ifølge Svenska Dagbladet. 

Og på den amerikanske tv-station i Detroit, WDIV-TV, lyder en kommentar:

- Så politisk korrekt, at jeg bliver dårlig, skriver Svenske Dagbladet.

Kønsneutrale legetøjskataloger på vej til DK

Ifølge avisen er der dog også nogle positive tilkendegivelser fra folk, der mener, at det er skønt, at der ikke hives kønsstereotyper ned over hovederne på børnene i legetøjskataloger. Og da metroXpress skrev historien i november, opfordrede en dansk kønsforsker Top Toy til at efterlignende svenskerne i deres danske legetøjskataloger fremover. 

Og det er langt fra udelukket, at vi vil se legetøjskataloger med piger, der leger med biler og drenge, der leger i legetøjskøkkener i Danmark fremover. 

- For selvfølgelig kan drenge også stå i køkkenet og lave mad. Og selvfølgelig leger piger med vandpistoler og kører i elbiler. Den virkelighed vil vi gerne skildre – i endnu højere grad næste år, sagde Thomas Meng, Director Retail Marketing, i Top Toy til MetroXpress i november. 

Ilva kom også på glatis

Ifølge MetroXpress har Top Toy før haft sammenstød med den svenske reklameombudsmand, der har beskyldt legetøjsgiganten for at fremme kønsstereotyper i deres kataloger. Også det danskejede bolighus Ilva røg ligeledes i karambolage med dele af den svenske befolkning, da de skrev en reklametekst om 'små prinsesser'.

LÆS OGSÅ: Ilva møder reklamekritik i Sverige

Sverige er kendt for at gå langt i bestræbelserne på at sikre ligestilling mellem kønnene. Det sker blandt andet ved i børnehaver og på skoler at ansætte kønspædagoger, som hjælper personalet med at opdage sprog og opførsel, der risikerer at skabe stereotype kønsroller.

LÆS OGSÅ: IKEA katalog - nu uden kvinder Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD