Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

IKEA katalog - nu uden kvinder?

Foto: detailfolk.dkMonday den 1 October 2012 kl. 10:45 af: Dennis Clausager

IKEA er kommet i stormvejr i Sverige efter det er kommet frem, at kæden har fjernet kvinder og piger fra billederne i den saudiarabiske udgave af kataloget.

Er det OK for en virksomhed at tilpasse sig de lokale markedsføringforhold, uanset hvilke taktiske midler der benyttes?

Det lader til at være hovedspørgsmålet i en debat i Sverige, hvor IKEA er kommet i stormvejr, efter det er kommet frem, at den lokale franchisetager i Saudi-Arabien har fjernet stort set alle kvinder og piger i det lokale IKEA katalog.

Den svenske avis Metro, bringer i dag historien og et galleri med billeder, der sammenligner den svenske udgave af kataloget, med den saudiarabiske. Og det har skabt debat i flere svenske medier.

Sveriges Handelsminister Ewa Björling, ønsker overfor Metro ikke at kommentere på enkeltstående svenske firmaer, men siger til Metro; "at man kan ikke fjerne kvinder i virkeligheden", og "at dette er yderligere et trist eksempel, der viser, at der er lang vej at gå før der er ligestilling i Saudi-Arabien".

Den presseansvarlige for IKEA Sverige, Sara Carlsson, oplyser til Svd Näringsliv, at hun ikke kender til konceptet og henviser iøvrigt til den lokale franchisetager i Saudi-Arabien, der har ansvaret for driften lokalt.

IKEA kataloget udkommer i 63 forskellige versioner på 29 forskellige sprog.

Se Metro historien og galleriet herFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD