Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Hi-Fi Klubben gør grin med kønskvoter i årsregnskab

Foto: detailfolk.dkFriday den 1 August 2014 kl. 10:30 af: Freja Thorbech

Moderselskabet bag elektronikkæden har indført et meget sarkastisk afsnit om andelen af kvinder i ledelsen. Målet er 0 procent.

Ledelsen i Audionord, der er selskabet bag Hi-Fi Klubben, har moret sig, da de skrev årsberetningen i det netop fremlagt årsregnskab.

Med et meget sarkastisk afsnit, der redegør for den kønsmæssige sammensætning af kvinder i ledelsen, gør Audionord nemlig grin med regeringens store fokus på flere kvinder i ledelse.

Regeringen har pålagt de største danske virksomheder at redegøre for, hvordan flere kvinder kan få plads på i bestyrelsen og på ledelsesgangen. Og Audionord støtter til fulde op om "den nuværende regerings meget rationelle, flotte og prisværdige politik," fremgår det blandt andet af regnskabet.

På kort sigt fremsætter selskabet et mål på 0 procent, men på lang sigt er ambitionerne meget større. Der er målet nemlig 100 procent kvinder i bestyrelse og ledelse.

-  Denne målsætning forventes opfyldt i 2047, når alle tre medlemmer af bestyrelsen og ledelsen i øvrigt forventes at være udskiftet, skriver ledelsen videre og påpeger, at der i det netop overståede regnskabsår derfor heller ikke har været anledning til at iværksætte tiltag for at nå overgangen fra 0 procent til 100 procent kvinder.

Og regeringen får endnu en salut med på vejen fra ledelsen i Audionord:

- Det er selskabets generelle politik, at medarbejdere ansættes på baggrund af deres kvalifikationer. Der skelnes ikke til køn, race, hudfarve, seksuel orientering eller andre karakteristika, der ikke har med stillingens kvalitative indhold at gøre. Vi anser alle mennesker for ligeværdige!

Opfordrer kvinder til at søge

De sarkastiske formuleringer er ikke ment som mandschauvinistisk eller kvindefjendsk, lyder det fra Hi-Fi Klubben.

- Vi ville da ønske, der var flere kvindelige ansatte i vores forretninger. Jeg er sikker på, det ville gavne både arbejdsmiljøet og forretningen. Desværre er søgningen ikke særlig stor, og hvis en mandlig ansøger er mere kvalificeret, vælger vi altså ham, siger direktør i Hi-Fi Klubben Christoffer Arensbach, der har været med til at formulere afsnittet, til Ekstra Bladet. Han opfordrer samtidig flere kvinder til at søge job i kæden.

Milliardomsætning

Ud over det alternative afsnit kan AudioNord i sit årsregnskab ellers melde om en nettoomsætning, der er steget fra 1 milliarder til 1,1 milliard kroner. Årets resultat er faldet fra 56,2 millioner kroner til 52,8 millioner kroner.

Ser man isoleret set på tallene fra Hi-Fi Klubben kan elektronikkæden også melde om et fald i årets resultat fra 18 millioner kroner i 2012/13 til 16,7 millioner kroner i 2013/14, mens kæden ikke oplyser om omsætningen.

Ledelsen anser resultatet for tilfredsstillende.

Hi-Fi Klubben har i dag 29 butikker og en netbutik på det danske marked. Kæden er også til stede i Sverige, Norge og Holland og har i alt 91 butikker fordelt på de fire markeder inklusiv fire netbutikker. I alt beskæftiger kæden omkring 580 medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Hi-Fi Klubben afprøver anderledes butiksplaceringFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD