Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Ny diskriminationssag? E-boghandel lancerer kvindeunivers

Foto: Riidr.comTuesday den 13 May 2014 kl. 14:43 af: Freja Thorbech

Inspireret af Bella Sky-dommen har en e-boghandler lanceret lyserødt design, adgangskrav og særlige rabatter.

Hvad er den korrekte udgangsposition for et toiletsæde?

Har du ikke styr på blandt andet det, bliver du ikke lukket ind på det specielle kvindeområde, som e-boghandleren Riidr.com har lanceret.

Her har e-boghandleren udvalgt bøger specielt til kvinder, der bliver præsenteret i et lyserødt design. Samtidig er der rabat at hente på eksempelvis kvindeklassikeren 'Bridget Jones’ dagbog'. Området hedder Bella Bøger inspireret af den dom, der for nyligt faldt i sagen om Bella Skys kvindeetage i Østre Landsret. Her kendte retten kvindeetagen kønsdiskriminerende og dermed ulovlig.

- De fire oprindelige stiftere af vores firma kommer fra Amager, hvorfor vi i sympati med dommen over hotel Bella Sky har udvalgt dette navn. Langt størstedelen af vores kunder er kvinder, så hvorfor ikke give de trofaste kunder lidt ekstra service? Samtidig fandt vi det interessant at afprøve en anderledes brugerflade til målgruppen i vor danske shop, siger salgsdirektør Anders Breinholst i en udtalelse.

Sætter gang i debat

Riidr.coms initiativ har sat i en debat på de sociale medier. På Twitter mener nogle kvinder, at der bliver talt ned til dem med det lyserøde kvindeunivers.

Det er man dog langt fra enig i hos Riidr.com.

- Jeg håber, I kan se ironien i, at vi spiller på de fordomme man kan have om forskellen på køn, lyder det i et tweet fra Anders Breinholst.

Riidr.com er specialiseret i salg af e-bøger samt programmering af platforme og applikationer til formålet.  Moderselskabet bag konceptet blev stiftet i 2010. Der leveres løsninger til e-bogsmarkedet i Danmark, Norge og Sverige. Den samlede danske webshop rummer cirka en halv million titler. Heraf 15.000 på dansk.

LÆS OGSÅ: Nyt storcenter får afdeling kun for kvinderFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD