Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

E-bogsforhandlere forlader Danmark

Foto: ColourboxThursday den 17 October 2013 kl. 09:47 - Kilde: epn.dk

En høj dansk moms får danske e-bogsforhandlere til at flytte til Luxembourg for at kunne konkurrere på det danske marked.

Flere danske e-bogsforhandlere pakker den danske forretning sammen og flytter til Luxembourg. Det sker, fordi momsen i Luxembourg er på 3 procent modsat den danske moms på 25 procent.

Senest er det e-bogsfirmaet Riidr, der har taget skridtet for at kunne konkurrere på priser, skriver epn.dk. Men også flere store spillere har flyttet e-bogsforretningen til det lille vesteuropæiske land blandt andet danske Saxo.com, noget vi tidligere har skrevet om her på detailfolk.dk. 

LÆS OGSÅ: Sådan ruster Saxo.com sig til fremtiden

For Riidr har beslutningen været længe undervejs, fortæller adm. direktør Anders Breinholst til epn.dk. Blandt andet har man i et blogindlæg spurgt kunderne, hvad de mener, og her er holdningen klar: det er ligemeget, hvor varerne kommer fra, bare priserne er lave. 

Fidusen med at flytte virksomheden til Luxembourg holder dog kun til 2015. Her vil EU ændre de regler, der betyder, at momssatsen afgøres ud fra salgsstedet. Herefter er det modtagerens adresse, der afgør, hvor meget moms, der skal betales.

LÆS OGSÅ: Konkurrenter ser ikke ny online bogtjeneste som trussel

Læs hele artiklen på epn.dk


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD