Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Bog-kæmpe leverer meget utilfredsstillende regnskab

Foto: detailfolk.dkTuesday den 23 June 2015 kl. 11:35 af: Lise Møller Schilder

Ejeren af Danmarks største boghandlerkæde kan nu fremlægge et årsregnskab med underskud på 10,7 mio kr. Ledelsen kalder det for meget utilfredsstillende.

Indeks Retail A/S står både bag Bog & idé, BOGhandleren, Bøger & papir og Lege-Kæden. Men det ser ikke så godt ud for virksomheden, der kommer ud af regnskabsåret 2014/2015 med et underskud på 10,75 millioner kroner. Og det er ledelsen ikke tilfreds med.

- Ledelsen finder årets resultat meget utilfredsstillende, og resultatet lever ikke op til forventningerne primo regnskabsåret, skriver ledelsen i årsberetningen.

Omsætningen er faldet

Omsætningen for virksomheden ender i 2014 på 647 millioner kroner. Det er en del mindre end 2013, hvor omsætningen var på 704 millioner kroner. Til gengæld er underskuddet faldet fra 16,39 millioner kroner i 2013 til de 10,75 millioner kroner i i 2014.

- Årets resultat er påvirket af en række ekstra omkostninger og nedskrivninger som led i en i gangværende omstrukturering og optimering af kædernes og kædekontorets processer og koncepter. Der er således i regnskabsåret udgiftsført væsentlige omkostninger som følge af organisationsændringer, herunder en ledelsesrokade samt nedskrivninger på IT-systemer, goodwill og skatteaktiver, skriver ledelsen i årsberetningen. 

Topchef udskiftet

Indeks Retail A/S skiftede da også deres administrerende direktør ud i januar i år. Det blev Marianne Pedersen, der overtog jobbet efter den tidligere topchef Henrik Christiansen stoppe før jul. Marianne Pedersen kom fra en stilling som indkøbschef i Ditas og XL-Byg. Og hun har fået rigeligt at se til.

- Indeks Retail A/S' tilknyttede kædekoncepter består ultimo regnskabsåret af i alt 185 butikker, skriver ledelsen i årsrapporten.

Det drejer sig om Bog & idé (94 butikker), Bøger & papir (35 butikker), BOGhandleren (13 butikker) og Legekæden (43 butikker). Og selvom mange danskere efterhånden vælger at købe deres bøger på nettet, så tror Intex Retail på deres koncepter.

- Trods konkurrencesituationen på detailmarkedet og de digitale medier er det vores opfattelse, at den ”fysiske butik” fortsat har sin berettigelse i den fremtidige detailhandel. Vi tror på, at der er muligt via et stadigt fokus på ”oplevelsen i butik” at skabe fremdrift og vækst.

LÆS OGSÅ: Dansk bogkæde satser på ny butik i tre etager
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD