Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Dansk bogkæde satser på ny butik i tre etager

Foto: detailfolk.dkThursday den 5 March 2015 kl. 05:40 af: Lise Møller Schilder

Efter nogle sløje år med butikslukninger, åbner Arnold Busck boghandel i Aarhus. Befolkningens købemønstre er afgørende, fortæller direktør.

Selvom flere og flere vælger at købe deres bøger på nettet, kan det stadig betale sig at drive boghandel. Og det gælder særligt i de større byer. Derfor åbner Arnold Busck nu deres første boghandel i Aarhus.

- Vi har ikke haft en butik i Aarhus før og har længe ville have det. Heller ikke B.O. Bøger som vi overtog tilbage i 2008, har heller ikke haft en butik i Aarhus, forklarer administrerende direktør i Arnold Busck, Helle Busck Fensvig, til detailfolk.dk.

- Der er mange forudsigelser omkring, hvordan Danmarkskortet kommer til at se ud i fremtiden. Og her er det klart, at det er mere interessant at være i de store byer, som vi forventer også vil være der på sigt frem for mindre byer, som måske ikke kan bære at have en boghandel, forklarer hun.

Der er kunder i Aarhus

Sidste år måtte tre butikker ellers lade livet i Hundige, Hellerup og Helsingør. Men det betød også, at kæden fik vendt et underskud på 10,8 millioner kroner i 2012 til et overskud på 3,9 millioner kroner i 2013.

Nu forsøger kæden dog igen at åbne en boghandel. Den kommer til at ligge på Ryesgade 3 i hjertet af Aarhus, og den vil i alt være på 500 kvadratmeter fordelt på 3 niveauer. Arnold Busck har tidligere haft en børneboghandel i Bruuns Galleri ved banegården, men den er siden blevet lukket. 

Det betyder dog ikke, at Aarhus ikke er en oplagt by, at lægge en stor boghandel i.

- Hvis man laver sådan nogle fremskrivninger, som ICP for eksempel laver, så vil du kunne se nogle bestemte forudsigelser, der viser hvor mange procent, der køber på nettet, og hvor mange der køber ind hos specialforhandelere, forklarer Helle Busck Fensvig og fortsætter:

- Der er spørgsmålet så, hvor store er byerne? Er der et kundeunderlag, som kommer, fordi man har en bymidte, eller er der ikke. Det er vigtigt for os, at der er en fremtid i det. For vi er kun der, hvor kunderne er, forklarer hun.

Overtager efter Vangsgaards boghandel 

Arnold Busk overtager lokalerne, som i dag huser Vangsgaards Boghandel. Helle Busck Fensvig kan dog ikke sige med sikkerhed, hvornår butikken står færdig og kan åbne.

- Jo hurtigere, jo bedre, siger hun og understreger samtidig, at det kan tage lidt tid at sætte butikken i stand.

Den nye butik kommer også til at indeholde en café, da man har haft succes med det koncept i flagskibsbutikken på Købmagergade i København.

Satsningen kan da også betyde, at Arnold Busk trækker noget omsætning fra de omkringliggende boghandlere.

- Der er flere gode boghandlere i Aarhus, men vi kommer nok til at tage nogle andele fra dem, siger Helle Busck Fensvig.

LÆS OGSÅ: Arnold Busck vender millionunderskud til plus Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD