Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Hver femte boghandel er lukket

Foto: detailfolk.dkFriday den 3 October 2014 kl. 11:46 af: Newspaq

Onlinehandlen med bøger har medført lukning af mange fysiske boghandlere. Løsningen er at fjerne momsen mener Boghandlerforeningen.

De små lokale boghandlere landet over, kæmper en hård kamp for at overleve.

Internetforhandlere presser boghandlerne så hårdt på prisen, at mange har måttet lukke. Sidste år var der en femtedel færre boghandlere end i 2007, det skriver DR Sjælland.

Det er et alvorligt problem, mener Olaf Winsløv, direktør for Boghandlerforeningen. Ikke kun for boghandlerne, men også for dansk litteraturs fremtid.

- Det er et kulturpolitisk problem. Det undergraver økonomien til at producere nye danske bøger, og hvis der bliver produceret færre bøger, så kan det gå ud over kvaliteten i fremtiden, siger han.

De sidste to år har de danske forlag solgt 21 procent færre bøger til de fysiske butikker, og hele 26 procent flere til internetforhandlere.

Fjerne momsen

Hos Danmarks største internetboghandel Saxo.com mener man ikke, at man skader salgspotentialet for litteraturen. Vi kan præcis det samme som den gammeldags boghandler, mener direktør Jørgen Balle-Olsen.

- Det er i høj grad studerende og folk, der ikke ved så meget om litteratur, der står bag disken mange steder. Den teknologi, der ligger i netboghandler som vores, hvor man ved, hvad kunderne har købt tidligere, den kan godt vise sig at være lige så stærk om ikke stærkere, siger han til DR Sjælland.

Direktør for Boghandlerforeningen Olaf Winsløw foreslår, at man kunne undtage momsen på bøger for at lette presset på boghandlere, lige som man gør det i de fleste andre EU-lande. Men det er ikke muligt, siger Socialdemokraternes kulturordfører Troels Ravn.

- Jeg tror ikke på, at man kan gå ind og differentiere momsen specifikt i forhold til handelen med bøger eller på andre måder give fordele til bogbranchen, det tror jeg ikke på.

Troels Ravn vedkender dog at boghandlernes krise er et kulturpolitisk problem, og han vil gerne i dialog med bogbranchen om udfordringerne.

LÆS OGSÅ: Netboghandler i clinch med brancheforeningFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD