Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Arvingerne til Arnold Busck har haft nok at kæmpe med

Foto: Arnold BusckWednesday den 11 May 2016 kl. 06:00 - Kilde: Arnold Busck af: Christina Wex

Arnold Busck holder de næste to uger 120 års jubilæum. Her kan du læse hele familievirksomhedens historie.

Den artikel er leveret af Arnold Busck

Det er ikke alene en institution inden for formidling af litteratur, det er også en sjældent solid familiehistorie i fire generationer, der i år kan fejre sin 120 års fødselsdag.

I 1896 åbnede Arnold Busck sin første boghandel i Pilestræde sammen med en kompagnon. Få år senere rykkede han videre alene og etablerede sig i en lille butik i Købmagergade, som boghandlen stadig ligger i.

Som nabo til Christian IV’s gamle kollegium, Regensen, var butikken meget besøgt af fattige studerende, som fik lov at købe undervisningsbøger på kredit og uden sikkerhed. Den tillid, de blev vist af Arnold Busck, der var kendt som en mand med hjerte på rette sted, blev siden belønnet, for som årene gik, realiserede de studerende en akademisk karriere og blev trofaste kunder i butikken.

Mange af dem blev tilmed forfattere på det forlag, som Arnold Busck på opfordring fra kvarterets lærde etablerede i 1922, da han købte Nyt Nordisk Forlag og gjorde Arnold Busck til en virksomhed i to sideløbende spor; boghandel og forlag, der den dag i dag bidrager med stor gensidig indsigt.

Bankuddannet søn overtager

Arnold Busck var en særdeles arbejdsom mand og aktiv til det sidste, og da han i 1953 døde i en alder af 81 år, var arvefølgen sikret. Den mellemste af hans tre sønner, Helge Arnold Busck, var nemlig allerede mange år tidligere trådt ind i den daglige ledelse.

Helge var oprindelig bankuddannet, men havde været på dannelsesrejse rundt omkring i Europa, for Arnold Busck var bevidst om betydningen af at byde verden velkommen. Allerede i 1923 havde han i samme ånd etableret en afdeling med udenlandsk litteratur, den eneste af sin slags i København, som den dag i dag stadig er særdeles velbesøgt.

Helge Arnold Busck drev virksomheden i mange år og med stor succes. Han stod i spidsen for adskillige udvidelser, blandt andet købet i 1971 af den fine gamle ejendom på Købmagergade. Det havde været på tale flere gange tidligere, men modet til at foretage en så stor investering havde hver gang svigtet. Forretningen Arnold Busck er i sjæl og ånd bygget på et princip om, at man først bruger pengene, når man har dem. Derfor har man igennem årene kun satset inden for rammerne af det mulige.

Artiklen fortsætter på næste side


Forrige side 1 2 3 Næste side

Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD