Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Supermarkedskæde mister eneretten til sit navn

Foto: detailfolk.dkThursday den 12 September 2019 kl. 09:38 af: Kristian Holgersen

Usædvanlig strid mellem en britisk supermarkedskæde og et selvstændigt land har fået et midlertidigt punktum.

Tilbage i 2002 søgte den britiske supermarkedskæde Iceland om at få eneret til sit navn. Men lige siden har de stået over for en stædig modstander.

Island kæmper nemlig for, at landets egne virksomheder uhindret kan gøre brug af nationens navn, når de eksporterer varer til EU.

Og nu er der så sat et foreløbigt punktum i sagen. En afgørelse fra EU’s kontor for intellektuel ejendom (EUIPO) ophæver supermarkedskædens varemærke, som ellers blev godkendt af samme kontor i 2014.

Det oplyser Patent- og Varemærkestyrelsen i en pressemeddelelse. 

- Det trodser sund fornuft, at et udenlandsk selskab kan opnå et krav på navnet tilhørende en suveræn nation, siger en tilfreds Gudlaugur Thor Thordarson, der er Islands udenrigsminister.

I afgørelsen lægger EUIPO vægt på, at det er uhensigtsmæssigt at give en eneret, som kan forhindre andre i at bruge betegnelsen Iceland.

Strenge danske regler

Supermarkedskæden iceland fik aldrig registreret sit varemærke inden for fiskeprodukter, fordi Island er kendt for sin eksport af fisk og skaldyr. 

Alligevel har islandske fiskerivirksomheder angiveligt haft svært ved at markedsføre deres produkters i EU, fordi Icelands varemærkeregistrering spændte ben for dem.

- Af netop den årsag har vi nogle ret strenge restriktioner, når virksomheder søger et varemærke, der baserer sig på nationalitet og andre geografiske oprindelser, siger Hannah Holm Olsen. Hun er Design- og varemærkechef i Patent- og Varemærkestyrelsen.

- Det er et problem, hvis én erhvervsdrivende forhindrer alle andre i at benytte sig af et beskrivende ord såsom et stedord, når de skal markedsføre deres produkter under virksomhedens navn, siger hun om de danske regler

Iceland har anket afgørelsen til EUIPOs appelkammer, Boards of Appeal.

LÆS OGSÅ: Netto anker dom i kopisagFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD