Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
L�s bloggen her

Afgørelse: I disse tilfælde er forsvundne returvarer kundens ansvar

Foto: morguefile.comFriday den 22 September 2017 kl. 09:30 af: Kristian Holgersen

Netbutikkerne har ikke nødvendigvis pligt til at erstatte forsvundne returvarer, viser en principiel afgørelse fra Forbrugerklagenævnet.

Hvis en forbruger ikke har fulgt de nøjagtige anvisninger for at sende varer retur, så har butikkerne ikke ansvaret, hvis noget går galt.

Det er konklusionen i en afgørelse fra Forbrugerklagenævnet, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på sin hjemmeside.

I den konkrete sag havde en forbruger flere gange byttet sin defekte mobiltelefon. Men da han sendte telefonen tilbage fjerde gang for at få pengene tilbage, brugte han en gammel returlabel, selvom butikken allerede havde sendt en ny.

Undervejs til butikken forsvandt telefonen, men kunden har ikke krav på erstatning, vurderer Forbrugerklagenævnet.

- Det er netbutikkens ansvar, hvis den har aftalt med forbrugeren, at købet kan hæves, og varen så ved et hændeligt uheld forsvinder under transporten, siger chefkonsulent i Område for Forbrugerklager i Nævnenes Hus, Thomas Faust Ryborg.

- Forbrugeren risikerer dog at hænge på ansvaret, hvis det er forbrugerens egen skyld, at varen forsvinder. I den her sag har nævnet vurderet, at forbrugeren selv var medvirkende til, at mobiltelefonen forsvandt, fordi han brugte en returlabel fra en tidligere reklamation, fortsætter han.

Ved returneringer uden fejl eller mangler, så er det helt og holdent forbrugerens ansvar, hvis der sker uregelmæssigheder under transporten, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Få et overblik over reglerne for returnering her.

LÆS OGSÅ: Købt brugt - her er returreglerneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD