Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Venstre afviser regeringens medicin til skrantende bymidter

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 22 juni 2021 kl. 09:50 - Kilde: Altinget

Regeringen forsøger at sætte en stopper for nye butiksområder uden for byerne. Men den idé møder modstand i Venstre.

Da den socialdemokratiske regering fremlagde planen Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund, var et femårigt stop for de såkaldte aflastningsområder et af forslagene.

Siden 2017 har landets kommuner haft mulighed for at anlægge større butiksområder og shoppingcentre i aflastningsområder, som ligger lidt uden for byerne.

Men for at holde på mere af livet inde i de udsatte bymidter, bør ordningen sløjfes, lyder det fra regeringen og bolig- og indenrigsministeren, Kaare Dybvad (A).

Forslaget har fået Venstre til at protestere, skriver Altinget.dk. Et forbud er nemlig ikke vejen frem, hvis man spørger partiets erhvervsordfører.

- Vi er helt med på, at det er vigtigt med et velfungerende butiksliv i bymidterne. Men hvad der skal til, er man altså bedst til at træffe beslutninger om lokalt. Det er ikke noget, vi skal gå inde og bestemme fra central hånd, siger Torsten Schack Pedersen (V) til Altinget.

Købmænd bakker op

Langt mere positiv var modtagelsen hos direktøren for De Samvirkende Købmænd (DSK) - John Wagner - som i maj havde rosende ord tilovers for regeringens planer.

- Det er både nødvendigt og klogt, at man fra statens side nu griber ind over for den tiltagende konkurrence mellem kommunerne om at tillade nybyggeri af store detailhandelsbutikker uden for byerne med det resultat, at butikslivet i bymidterne sygner hen, udtalte John Wagner i en pressemeddelelse.

Sammen med Landdistrikternes Fællesråd har DSK gennem flere år gjort opmærksom på de udfordringer, som de store butiksområder uden for byerne har skabt for handelslivet inde i bymidterne.

LÆS OGSÅ: Stor rapport: Sådan undgår vi butiksdød og forladte bymidter

Læs hele artiklen på Altinget


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD