Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Regeringen vil stoppe nye butiksområder uden for byerne

Foto: detailfolk.dkFredag den 28 maj 2021 kl. 09:55 af: Kristian Holgersen

I et udspil foreslår regeringen at stoppe nye megabutikker uden for byerne. Samtidig kan millioner være på vej til visse dagligvarebutikker.

Den socialdemokratiske regering har netop fremlagt planen Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund, som indeholder flere bud på, hvordan man kan styrke lokalsamfundene.

Et af forslagene er et femårigt stop for de såkaldte aflastningsområder.

Der er tale om områder, hvor kommunerne siden 2017 har haft mulighed for at få anlagt butikker og shoppingcentre, som var for store til at placere i bymidten.

Hos brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK) tager direktøren - John Wagner - godt imod regeringens planer.

- Det er både nødvendigt og klogt, at man fra statens side nu griber ind over for den tiltagende konkurrence mellem kommunerne om at tillade nybyggeri af store detailhandelsbutikker uden for byerne med det resultat, at butikslivet i bymidterne sygner hen, siger John Wagner.

Sammen med Landdistrikternes Fællesråd har DSK gennem flere år gjort opmærksom på de udfordringer, som de store butiksområder uden for byerne har skabt for handelslivet inde i bymidterne.

Millioner på vej til lokale butikker

I udspillet foreslår regeringen også at sætte 18 millioner kroner af til etablering og udvikling af borgerdrevne dagligvarebutikker.

- Når de lokale skal etablere en butik, er der behov for finansiering. I flere tilfælde mere end det, lokalsamfundet selv kan samle ind. For butikken er ofte nedslidt, med utidssvarende udstyr og selve overtagelsen af ejendommen koster også, skriver regeringen i Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund.

At de borgerdrevne dagligvarebutikker kan få økonomisk støtte er en rigtig god idé, lyder det fra koncernchefen i Dagrofa, Tomas Pietrangeli. Han hæfter sig blandt andet ved, at de mindste byer har mistet halvdelen af deres butikker siden 2009.

- Jeg glæder mig over, at regeringen ser vigtigheden i arbejdet med at åbne nye borgerbutikker, så alle danskere får mulighed for en dagligvarebutik i deres by og nytænke, hvordan de i samspil med lokalsamfundene kan udfylde en endnu større rolle for de borgere, der bor og lever i landsbyerne og på småøerne, siger Tomas Pietrangeli.

LÆS OGSÅ: Lovændring: Landets butikker overtager en del af politiets opgaverFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD