Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
L�s bloggen her

Planlov strider imod regeringens ambitioner om levende bymidter

Foto: detailfolk.dkFriday den 10 January 2020 kl. 09:58 af: Kristian Holgersen

Regeringens ønske om at holde liv i bymidterne hilses velkommen af De Samvirkende Købmænd. Men de har også en klar advarsel.

I denne uge satte erhvervsministeren - Simon Kollerup (A) - fokus på, hvordan man kan bevare liv og aktiviteter i landets bymidter, som bliver udfordret af centralisering og butiksdød.

Hos De Samvirkende Købmænd (DSK) er de glade for, at regeringen sætter fokus på bymidterne. Men samtidig advarer de om den nuværende planlov, fordi den åbner op for store butikker uden for bymidterne.

Det vil modarbejde de ellers gode intentioner, lyder argumentet.

- Flere megabutikker uden for byerne vil dræne bymidterne for butiksliv og strider dermed imod regeringens gode ambitioner i Vækstplan for handel og logistik, som regeringen har fremlagt i dag, siger John Wagner i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør i DSK.

John Wagner peger på, at den seneste liberalisering af planloven risikerer at medføre over en snes nye såkaldte aflastningscentre, som truer bymidternes fremtid.

Ros til regeringen

Initiativet fra regeringen omfatter et partnerskab mellem Erhvervsministeriet, organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og udvalgte kommuner. Det overordnede formål er at understøtte kommunernes arbejde med levende bymidter.

John Wagner roser den del af initiativet, og han opfordrer til, at regeringen tager købmændene med i partnerskabet, så den traditionelle detailhandel og dermed virkelighedens verden også bliver hørt.

- Lukker regeringen øjne og ører for vores virkelighed, så risikerer den – som den tidligere regering – at få tæsk for at grave grøfterne mellem de største byer og resten endnu dybere, siger John Wagner.

Branceorganisationen De Samvirkende Købmænd tæller omkring 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience.

LÆS OGSÅ: Butikkerne lukker: Regeringen sætter fokus på bymidterneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD