Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Utilfreds butikskæde overvejer at trække staten i retten

Tirsdag den 9 marts 2021 kl. 09:59 af: Kristian Holgersen

En landsdækkende kæde protesterer over tilblivelsen af den strengere rygelov. - Det sender vores branche samme vej som minkbranchen.

Butikskæden Smoke-It, som sælger e-cigaretter og tilbehør 33 steder i landet, ser lige nu på mulighederne for at lægge sag an mod staten.

Det skyldes utilfredshed over det forløb, der førte til en skærpelsen af rygeloven tilbage i 2019. Sundhedsstyrelsen bliver beskyldt for at holde på oplysninger om danskernes faldende tobaksforbrug, mens politikerne forhandlede på baggrund af ældre tal, der viste en stigning i forbruget.

Ifølge TV2 har partierne Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige klaget over forløbet og vil have sundhedsminister Magnus Heunicke (A) i samråd.

I Smoke-It har man forgæves forsøgt at råbe politikerne op, fordi skærpelsen af rygeloven blandt andet indebærer et forbud mod andre smage end tobak og mentol til væsker i e-cigaretter. Det kan ende med at gå hårdt ud over branchen og lukke butikker på stribe.

- Vi samlede det mest åbenlyse, beskrev forløbet og sendte det til Sundhedsministeriet i slutningen af november sidste år, siger Jeanett Andersen i en pressemeddelelse. Hun er konsulent i Smoke-It.

- Det var et sidste desperat forsøg på at få dem til at forstå, at grundlaget for den lov de stod overfor at vedtage, og som sender vores branche direkte samme vej som minkbranchen, var baseret på gamle tal og forkerte oplysninger, siger hun.

Mens Smoke-It ser på et muligt søgsmål, har Brancheforeningen for e-cigaretforhandlere i Danmark, BECIG, har sendt en klage til EU-kommissionen.


Svar fra Sundhedsstyrelsen

I et skrifligt svar til TV2 har Sundhedsstyrelsen forklaret, hvorfor de nye tal ikke blev lagt frem.

- Når Sundhedsstyrelsen hverken i rapporterne om Danskernes Rygevaner 2019 eller i pressemeddelelserne har nævnt et fald, skyldes det, at undersøgelserne fra 2018 og 2019 ikke direkte kan sammenlignes grundet ændringen i dataindsamlingsmetode, skrev Sundhedsstyrelsens presseafdeling.


LÆS OGSÅ: Møbelkæde undgik millionbøde: Men nu ender sagen i LandsrettenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD