Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
L�s bloggen her

Frifinder Elgiganten i sag om vildledning

Foto: Joakim Mangen/ElkjøpThursday den 17 December 2020 kl. 11:57 af: Redaktionen

Københavns Byret frikender Elgiganten i en sag, hvor kæden var anklaget for at skrue priser på ulovlig vis.

Elgiganten har ikke overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning, lyder en dom fra Københavns Byret.

Den pågældende sag går tilbage til 2015, hvor Elgiganten markedsførte en iPhone 6 til 4.494 kroner i en landsdækkende avis. Tilbuddet skulle gælde i en hel uge, men allerede inden blev prisen hævet til 5.295 kroner.

Når kunderne mødte op i butikkerne, skulle de altså betale 700 kroner mere for telefonen, end den var annonceret til i avisen. Forbrugerombudsmanden havde derefter politianmeldt Elgiganten på baggrund af en klage fra en skuffet kunde.

Ifølge Elgiganten skyldtes prisstigningen, at Apple, der producerer telefonen, havde hævet prisen på iPhone 6, efter at tilbudsavisen var gået i trykken.

 Byretten godtager Elgigantens forklaring

Københavns Byret har blandt andet frifundet Elgiganten med henvisning til, at der ikke var noget på tidspunktet for tilbudsavisens udformning, som kunne indikere for Elgiganten, at forudsætningerne for tilbudsprisen på den pågældende iPhone ville ændre sig.

Det fremgår også af dommen, at det ikke kan bebrejdes Elgiganten, at de valgte at sætte prisen op på den annoncerede iPhone som følge af Apples prisstigning, selvom Elgiganten i sin tilbudsavis havde annonceret med en lavere pris på telefonen.

- Efter min opfattelse er dommen ikke udtryk for, at virksomheder generelt kan annoncere med én pris i sin tilbudsavis for derefter at sætte prisen op, inden kunderne kommer til butikken, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

- Men i denne sag vurderede retten, at der ikke var grundlag for at straffe Elgiganten, og det tager jeg til efterretning, siger hun.

LÆS OGSÅ: Topchef i Elgiganten afviser historie om ufine tricksFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:


Seneste cases og nyheder fra RetailDirectSeneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD