Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Udeblevet butiksdød giver dyk i ledige erhvervslokaler

Foto: detailfolk.dkMandag den 30 august 2021 kl. 11:46 af: Redaktionen

Udviklingen er vendt: Lige nu er andelen af erhvervslokaler, som står ledige, mindre end før coronakrisen. Det viser ny opgørelse.

Ifølge en opgørelse fra EjendomDanmark var der i årets tredje kvartal færre erhvervslokaler udbudt til leje eller salg, end tilfældet var før coronakrisen.

Udbuddet af lokaler til butikker og spisesteder ligger på godt en halv million kvadratmeter - et fald på en sjettedel - mens lokaler til lager, logistik og produktion er faldet med en fjerdedel til 1,4 millioner kvadratmeter.

- Coronaen og den første nedlukning ramte landet ved indgangen til 2. kvartal sidste år, og de to næste kvartaler så vi stigende udbud af lokaler på Ejendomstorvet.dk’s portal, siger Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.

- Siden er udbuddet faldet flere kvartaler i træk – især for lager- og produktionslokaler, som nyder godt af stigende nethandel, men også for kontorer og endda for butikslokaler, selv om mange spåede udbredt butiksdød, siger Jakob Wegener.

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening peger direktøren - Ole Hækkerup - på den gundstige udvikling i dansk økonomi som hovedårsagen til det faldende udbud.

- Danmark er kommet helskindet gennem coronakrisen. Efter et kraftigt dyk i aktiviteten sidste år er vi nu tilbage med højere beskæftigelse og økonomisk aktivitet, end før landet lukkede ned. I samme periode med øget aktivitet er udbuddet af erhvervslokaler faldet, siger Ole Hækkerup.

Tallene stammer fra den kvartårlige udgivelse Ejendomstorvet Markedsindeks over udbudte erhvervslokaler, som erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og EjendomDanmark står bag.

LÆS OGSÅ: Færre butikslokaler står tomme trods coronakrisenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD